Ν.Φίλης: Δημόσιες σχέσεις VS δημοσίου συμφέροντος

«Προφανώς για την κυβέρνηση έχουν μεγαλύτερη σημασία οι θεολογικές σπουδές 150 φοιτητών στις ΗΠΑ,

από τις σπουδές χιλιάδων Ελληνόπουλων, σε δεκάδες τμήματα και επιστημονικές κατευθύνσεις στη χώρα μας», σχολιάζει ο Νίκος Φίλης σε δήλωση του για την «ευεργεσία» του πρωθυπουργού «προς ένα ιδιωτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ».

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει εν είδει σύγκρισης ότι «το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με περίπου 15 χιλιάδες φοιτητές το καθένα, λαμβάνουν από 2 εκατ. ευρώ ετησίως για τα λειτουργικά τους έξοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όσα θα παίρνει κάθε χρόνο το εκκλησιαστικό-ιδιωτικό κολέγιο του Τιμίου Σταυρού της Βοστόνης, αναδρομικά μάλιστα από το 2019».

Στη δήλωση του με τίτλο: «Δημόσιες σχέσεις VS δημοσίου συμφέροντος», ο κ. Φίλης σημειώνει πως πρόκειται για «άλλη μια απόδειξη του…επιτελικού ενδιαφέροντος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο και γενικότερα τη δημόσια εκπαίδευση». «Τι απομένει λοιπόν στους Έλληνες φοιτητές για να σπουδάσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες; Να κάνουν το σταυρό τους;», σχολιάζει.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το κολέγιο της Βοστόνης ανήκει στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, «που συνταράσσεται από μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο ύψους δεκάδων εκατ. δολαρίων για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, στο Zero Point», σκάνδαλο, όπως τονίζει, που «υπήρξε η θρυαλλίδα για την αλλαγή του αρχιεπισκόπου». Προσθέτει ότι «καταγγελίες για κακοδιαχείριση ή και διαφθορά, έχουν διατυπωθεί και για το ίδιο το κολέγιο και έχουν τύχει εξέτασης από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές», πράγματα που «προφανώς τα γνωρίζει η κυβέρνηση, αλλά αποφάσισε με κριτήριο τις δημόσιες σχέσεις του πρωθυπουργού και όχι το δημόσιο συμφέρον».

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...