Μητσοτάκης: «Κανένας κίνδυνος θερμού επεισοδίου – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ», vid

Διακαναλική συνέντευξη έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Λαύριο.

«Δεν επιδιώκουμε ένταση με την Τουρκία και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου», εκτίμησε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ηλεκτρισμένο λόγω εκλογών κλίμα που επικρατεί στη γειτονική χώρα:

«Ζούμε σε ταραγμένους καιρούς. Θα καλέσω να συγχαρώ όποιον εκλεγεί πρόεδρος της Τουρκίας και θα επιδιώξω μια συνάντηση για να βάλουμε το πλαίσιο των σχέσεων μας».

Χαρακτήρισε απαράδεκτο και αδιανόητο το γεγονός της φυλάκισης του υποψήφιου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

«Θα γνωρίζει πολύ καλά η Αλβανία ότι αν τυχόν τέτοιες πολιτικές συνεχιστούν, τότε αυτό θα επηρεάσει και τις διμερείς μας σχέσεις και την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.».

Μετεκλογικές συνεργασίες

Ο πρωθυπουργός σε ερώτηση αν η ΝΔ στις εκλογές την επόμενη εβδομάδα είναι πρώτο κόμμα τι θα κάνει με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τη Δευτέρα, απάντησε:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει και τις μετεκλογικές εξελίξεις. Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών. Για το αριθμητικό ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει πρωθυπουργό εμένα, αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε, οι πολίτες ψηφίζουν και για πρωθυπουργό. Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα έχω ουσιαστικά να συζητήσω, έχει φέρει την πολιτική του πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θεωρώ τον κ. Ανδρουλάκη δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού, θα αναγκαζόμαστε περισσότερο να πατάμε φρένο παρά γκάζι. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας».

(eurokinissi photo)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί