Κανέλλη για ουκρανικό: Φάγαμε στη μάπα τον Αζοφίτη στη Βουλή

Στον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου στην Ουκρανία αναφέρθηκε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή.

Μιλώντας, σήμερα, στην ΕΡΤ 1, υπογράμμισε πως «διεξάγεται ένας πόλεμος δι’ αντιπροσώπων που είναι εξαθλιωτικός για τους λαούς», ενώ πρόσθεσε πως «ο πόλεμος είναι προσοδοφόρος για το κεφάλαιο».

Στην ίδια εκπομπή ο, επίσης, προσκεκλημένος υφυπουργός Παιδείας, ‘Αγγελος Συρίγος, σχολιάζοντας τις επισημάνσεις της Λ. Κανέλλη για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο με παράδοση όπλων και με την παραχώρηση υποδομών της χώρας για στρατιωτικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε την Αλεξανδρούπολη «εναλλακτική οδό των Στενών του Βοσπόρου και καθώς ο πλούτος και η παραγωγή όλης της δυτικής Μαύρης Θάλασσας μπορεί να περνά πλέον από την Αλεξανδρούπολη πολύ πιο φθηνά και πολύ πιο γρήγορα και αυτό συνιστά γεωπολιτική αλλαγή μείζονος σημασίας».

Απαντώντας με καυστικό τρόπο η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε «οπότε αυτό σε φέρνει στο σημείο να τρως στη μάπα τον Αζοφίτη στη Βουλή όρθιος και να τον χειροκροτάς».

Στην αναφορά του υφυπουργού για «τα οφέλη της ελεύθερης αγοράς για τον εργάτη», η Λ. Κανέλλη απάντησε «ο οποίος εργάτης για να υπερασπίσει την ελεύθερη αγορά και τα πλούτη των αφεντικών του πρέπει να γίνει στρατιώτης και να πηγαίνει να πεθαίνει».

(ΑΠΕΜΠΕ – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί