Ο Ζελένσκι έβαλε «φωτιές» στην κυβέρνηση! Μητσοτάκης: «Καμία συμφωνία εν κρυπτώ»

Το χθεσινό δημόσιο «ευχαριστώ» του Ζελένσκι και η αναφορά του περί «συμφωνιών» με Μητσοτάκη φαίνεται πως έφερε θύελλες στο Μαξίμου!

Μεγάλη συζήτηση σήκωσε από χθες το μεσημέρι η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου στο Twitter που έγραφε τα παρακάτω:

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας.

Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί.

Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7».

Από ΜΜΕ και αντιπολίτευση υπήρξαν πολλά -και εύλογα- ερωτήματα σχετικά με το τι είδους «συμφωνίες» έλαβαν χώρα στην Οδησσό!

Ερωτώμενος σήμερα από τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες για το αν υπάρχουν συμφωνίες με Ουκρανία,ο κ. Μητσοτάκης απάντησε :

«Καμία συμφωνία! Το έχουμε διευκρινίσει δεν είναι δυνατόν να πάω στην Ουκρανία και να υπογράψω εν κρυπτώ συμφωνία δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η Ελλάδα στηρίζει τη δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται χωρίς σε καμία περίπτωση να θέτει εν αμφιβόλω την επιχειρησιακή δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων μας».

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί