Να ανησυχούμε;; Ζελένσκι: Μίλησα με Μητσοτάκη για την αμυντική μας συνεργασία

Θα στείλουμε κι άλλα όπλα;; Ανησυχητική η αναφορά σε «ενίσχυση αεράμυνας»!!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ζελένσκι, τονίζει ότι με τον Μητσοτάκη συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που σύναψαν κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία, κυρίως όσον αφορά στην ουκρανική αεράμυνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πότε και εάν η Ελλάδα θα στείλει νέες παρτίδες με αμυντικό υλικό.

Ωστόσο η αποκάλυψη Ζελένσκι περί «διμερούς συνεργασίας για την ουκρανική αεράμυνα» εμπνέει τεράστια ανησυχία αναφορικά με το τι ακριβώς συστήματα πρόκειται πιθανόν να δώσουν οι ελληνικές Ε.Δ. στους Ουκρανούς!

Αναλυτικά η ανάρτηση Ζελένσκι

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό @Kmitsotakis σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας.

Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί.

Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7».

Λίγη ώρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Ουκρανό πρόεδρο με το παρακάτω Tweet:

«Μίλησα με τον Ζελένσκι ενόψει των σημερινών συζητήσεων #EUCO για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Η επίσκεψή μου στην Οδησσό με εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να αυξήσουμε τη βοήθειά μας. Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ».

φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί