Τα παραπάνω αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση της δικονομίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με αφορμή αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφράσει την άποψή του για το αν τα παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα ανήκουν στην δικαιοδοσία του και τι πρέπει να κάνει, ο κ. Τσιάρας είπε ότι στις 24/12/2015, ο τότε αναπληρωτής υπουργός καταθέτει μια τροπολογία με την οποία νομιμοποιεί τα παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα, και «ω του θαύματος» τον Ιούνιο του 2019, ο ίδιος υπουργός αποσύρει τη συγκεκριμένη τροπολογία.
Πως τυχαίνει αυτό το πράγμα να συνδυάζεται με τον χρόνο που ξεκινά μια κυβέρνηση τη θητεία της και να καταλήγει με το χρόνο που ολοκληρώνει η ίδια κυβέρνηση τη θητεία της; Που στέκεται η ηθική; αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης:
«Όταν ξεκινάμε τη θητεία μας, τα παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά είναι καλά για να τα χρησιμοποιούμε, (αλλά) όταν τελειώνουμε τη θητεία μας δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε; Σε ποια ηθική στέκεται αυτό; Δικαιολογήστε το», κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Τσιάρας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι δεν θα μπει στη λογική να κρίνει τις δικονομικές διαδικασίες: «Κάποιοι άλλοι προδίκαζαν και εκ των προτέρων προανήγγειλαν αποφάσεις, δημιουργούσαν δεδομένα και γενικότερο κλίμα», είπε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε επίσης τους βουλευτές, ή όλοι μαζί να κάνουμε το γενναίο βήμα και να αφήσουμε πίσω μια πρακτική που λειτούργησε αρνητικά στη δικαιοσύνη, «ή εάν θέλετε να γυρίσουμε πίσω, μπορούμε να το κάνουμε με άλλους όρους και εντελώς διαφορετικές πρακτικές».
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού από το «υπαρκτό»σκάνδαλο Novartis αλλά και από την τρέχουσα «ζοφερή» οικονομική κατάσταση, ενώ κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό να απαντήσει για την χρήση παρανόμως κτηθέντων μέσων. Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης μίλησε για «σχιζοφρενικές» αντιφάσεις της ΝΔ, λέγοντας ότι «η πολιτική βδέλλα, που λέγεται Μιωνής, που ηχογραφεί, που βρίσκεται συνομιλητής σχεδόν όλων των κυβερνήσεων το τελευταίο διάστημα, όταν συναντά τον Παππά είναι μέγα σκάνδαλο, αλλά όταν συναντά τον Σαμαρά είναι απλά… καθημερινή».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιταλίδες μαγείρισσες γιαγιάδες “γκρεμίζουν” το Instagram σχεδόν στα 90 τους! vid
- ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης: “Κανείς δεν μπορεί να κακοποιεί ούτε ανθρώπους ούτε ζώα”
- Ουκρανικό ζήτημα: Δριμύ κατηγορώ της Μόσχας κατά του Κιέβου
- Πώς ο δεντροβάτραχος Ιαπωνίας βοήθησε στην ανακάλυψη ισχυρού αντικαρκινικού φαρμάκου
- Eλεγχόμενη έκρηξη ύποπτου αντικειμένου στην Κυψέλη
- «Είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη»! Τι ειπώθηκε για τις αμερικανικές επιθέσεις κατά τζιχαντιστών στην Νιγηρία
- Το γυαλί έχει ραγίσει! Η Ζαχάροβα προειδοποιεί τους Ρώσους για τα ταξίδια τους στην Γερμανία
- Η ιστορία του… «Last Christmas» των Wham της επιτυχίας των Χριστουγέννων
- Ποιά είναι η… «Σομαλιλάνδη» που αναγνώρισε το Ισραήλ – Δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα άλλο κράτος
- Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία – 15 τραυματίες, vid
Κύρια Θέματα









