• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γεωργιάδης: «Διαψεύδονται τα σενάρια οικονομικής καταστροφής, αλλά έρχεται δύσκολος χειμώνας»

Γεωργιάδης: «Διαψεύδονται τα σενάρια οικονομικής καταστροφής, αλλά έρχεται δύσκολος χειμώνας»

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα παραμένει μία από τις χώρες με τον επιτυχέστερο περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν με «φειδώ και περίσκεψη έτσι ώστε η οικονομία να μην κλείσει» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, διαψεύδοντας τα σενάρια οικονομικής καταστροφής, κατάφερε να παραμένει μία από τις καλύτερες χώρες στον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.


«Όταν στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε ξαφνικά στην Ελλάδα η αύξηση των κρουσμάτων πήραμε μία σειρά μέτρων. Πολλά από αυτά έχουν και τη δική μου υπογραφή. Τότε άρχισε πάλι η γκρίνια γιατί παίρνουμε αυτά τα μέτρα. Τώρα αποδεικνύεται ότι τα μέτρα αυτά λειτούργησαν. Σταμάτησε η αύξηση των κρουσμάτων και έχει αρχίσει μία ελαφρά μείωση», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για εθνική συλλογική επιτυχία τόσο στην αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης καθώς, παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι η χώρα θα είναι τη βαθύτερη ύφεση στην ευρωζώνη με διψήφιο ποσοστό πτώσης του ΑΕΠ, μέχρι στιγμής αυτή κινείται στο 8%.


Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι θα έχουν στόχο την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αλλά και την απορρόφηση των κραδασμών από τη μεγάλη πτώση του τουρισμού.

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για πάρα πολλούς ανθρώπους και το δικό μας καθήκον είναι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του» είπε, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει μέσα από ένα συγκροτημένο, συνεκτικό και ενιαίο σχέδιο, που θα ανακοινωθεί στη Θεσσαλονίκη.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)