Η υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ότι αυτό το μέτρο εφαρμόστηκε σε όλη την Ευρώπη ενώ αντίθετα, όπως σημειώνει στη δήλωσή της, «στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης η Πόπη Τσαπανίδου είχε προανήγγειλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες 50 ημέρες αν ο λαός τον επιλέξει στις εκλογές του Ιουνίου θα προχωρήσει σε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων χωρίς να διαψεύδει την παρατήση του παριστάμενου Άκη Σκέρτσου ότι ένα τέτοιο μέτρο θα σημαίνει φορολόγηση 3,5 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις.
Η νέα δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου που επιμένει για την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων
Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δε μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος. Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ . Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιούνη.
(protothema – eurokinissi photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τέμπη: Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί αίτημα για διακοπή της δίκης
- Ακόμα πιο απρόβλεπτο τώρα το Ιράν: Ο πολυεπίπεδος μηχανισμός που καλούνται να νικήσουν οι ΗΠΑ
- Τι αποκάλυψε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για τη συνεργασία του με τον Τομ Κρουζ
- Τρομακτικό βίντεο με ταύρο: Η στιγμή που εκσφενδονίζει με τα κέρατά του γυναίκα!
- Ψυχική υγεία παιδιών: Νέα δωρεάν προγράμματα και Παγκόσμιο Κέντρο για τις νευροεπιστήμες στην Ελλάδα
- Σοκαριστικό βίντεο από κατολίσθηση στην Τουρκία – Αυτοκίνητο θάβεται μέσα σε δευτερόλεπτα (Vid)
- Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Ιράν στοχοθετεί την Βρετανία, αναφέρει ο Στάρμερ
- Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την Ανάσταση με τον “Ύμνο της Αγάπης” και την Μαρία Κάλλας
- Σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821
- Λάρισα: Διαμαρτυρίες συγγενών θυμάτων για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης των Τεμπών









