• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έκκληση Ζέρβα για τήρηση των μέτρων από τους Θεσσαλονικείς – Πέτσας: Το “σχέδιο Μάρσαλ” αλλάζει την πόλη

Έκκληση Ζέρβα για τήρηση των μέτρων από τους Θεσσαλονικείς – Πέτσας: Το “σχέδιο Μάρσαλ” αλλάζει την πόλη

Έκκληση προς όλους τους Θεσσαλονικείς να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπου η αγορά θα είναι ανοιχτή, λόγω της περιόδου των εκπτώσεων, έκανε το απόγευμα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά το πέρας της συνάντησης του με τον αναπληρωτή υφυπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

“Είναι σημαντικό να βγούμε, να ψωνίσουμε, να χαρούμε την ανοιχτή αγορά αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή. Να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία αλλά να μήνα αφήσουμε τον κακό αυτό να ξαναγυρίσει στην πόλη μας“, είπε.

Ο κ. Ζέρβας, συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, θέματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη. “Παρουσίασα στον υπουργό τα θέματα της πόλης όσον αφορά τις δομές των δήμων. Τα έργα της πόλης μας είναι πάρα πολύ σημαντικά και θέλουμε να έχουμε ακόμα πιο κοντά την βοήθεια του υπουργείου και της κυβέρνησης. Είναι μια διαρκής προσπάθεια που έχουμε κοντά μας τους υπουργούς και υπάρχει ένας διαρκής δίαυλος συνεργασίας“, δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στον δήμο Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι “έχετε καταθέσει πολύ σημαντικά σχέδια που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης που πραγματικά αλλάζουν την όψη της πόλης. Ένα σχέδιο Μάρσαλ που έχετε ονομάσει και είναι. Όχι μόνο σε ύψος ποσού αλλά κυρίως στον έξυπνο συνδυασμό προτάσεων σε διαφορετικές κατηγορίες του προγράμματος που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά στην αλλαγή αυτή. Θα είμαστε δίπλα να στηρίξουμε οποιαδήποτε σχέδιο είναι προς όφελος των πολιτών“, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πέτσας.

Οι δύο τους συζήτησαν και θέματα που αφορούν το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, δηλαδή θέματα της καθημερινότητας για τη βελτίωση των πολιτών αλλά και θέματα που αφορούν τα σχολεία. Από τη συζήτηση δεν έλειπε και ο νέος εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου. “Περιμένουμε να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα των δήμων“, είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι άλλο ένα θέμα συζήτησης με τον δήμαρχο ήταν το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, όπου “υπάρχει μεγάλη εμπειρία για τη διαχείριση από τον δήμαρχο και ζητώ τη συμβουλή του για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα σοβαρό ζήτημα αρμοδιοτήτων που έχουν να κάνουν με το ξεκαθάρισμα της αποκεντρωμένης διοίκησης και των βαθμων τοπικής αυτοδιοίκησης για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για να μην έχουμε επικαλύψεις που οδηγούν σε γραφειοκρατία και καθυστερήσεις, ώστε ο πολίτης να ξέρεις ποιος του παρέχει την ποιοτική υπηρεσία“, συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Στη συζήτηση ήταν παρών και ο υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης. Ο ίδιος υποστήριξε πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης “και το υφυπουργείο Μακεδονίας- Θράκης θα λειτουργήσει ως καταλύτης, ως επιταχυντής των οποιωνδήποτε έργων ή αναπτυξιακών πρωτοβουλιών σχεδιάζονται ή δρομολογούνται ή υλοποιούνται στο δήμο Θεσσαλονίκης“.

Μάλιστα, κατέληξε λέγοντας ότι “το αγαστό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει αποτελεί και τη μεγαλύτερη εγγύηση για την ευόδωση αυτών των προσπαθειών με τελικό ωφελούμενο τον Θεσσαλονικιό“.

Από thestival