Ειδικότερα στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:
«Το Πολυτεχνείο είναι η υπεύθυνη, λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, μέσα σε συνθήκες δικτατορίας και αυταρχισμού. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου σήμερα, 52 χρόνια μετά, είναι η υπεύθυνη, λαϊκή και διαρκής προστασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτισμού. Αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα, αυτό αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία είναι το καλύτερο από τα εφικτά πολιτεύματα, όταν οι πολίτες συμφωνούν στη διαφύλαξή του.
Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφησαν ακόμη και τη ζωή τους γι’ αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντι στο ευαίσθητο πολίτευμα της Δημοκρατίας και αναζητούμε κοινούς τόπους και κοινές αλήθειες, με πίστη σε όσα μας ενώνουν ως κοινωνία και ως έθνος.
Η φωνή του Πολυτεχνείου, που ταρακούνησε τη δικτατορία «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» γίνεται σήμερα χρέος για τη δημοκρατική πολιτεία για προκοπή, μόρφωση και στέρεους θεσμούς. Κι όσο εμείς, ως λαός και ηγεσία, είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι σ΄ αυτό το χρέος, τόσο η πατρίδα μας θα πηγαίνει μπροστά δικαιώνοντας το Πολυτεχνείο και διαφυλάσσοντας τη Δημοκρατία από τις κακοτοπιές που την απειλούν».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συμμορία ανηλίκων έκλεβε και λήστευε φούρνους και περίπτερα σε Κηφισιά και Ν. Ερυθραία- 4 συλλήψεις
- Αυστρία: Η χώρα απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα στα σχολεία για κορίτσια κάτω των 14 ετών
- Παρέμβαση «φωτιά» του Μεντβέντεφ που έκανε λόγο για «καταθλιπτική Ευρώπη»
- Συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με αγρότες της Κρήτης: “Το νησί βρίσκεται σε οικονομικό σοκ”
- Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων & Πληγέντων Μάνδρας – Αν. Αττικής: Δεν ζητήσαμε ποτέ χάρη – Ζητήσαμε αναγνώριση
- Συγχαρητήρια της Ζαχαράκη προς τον Πιερρακάκη για την εκλογή του ως προέδρου του Eurogroup
- Time: Οι 8 “πρωτεργάτες” της ΑΙ «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2025 – Μασκ και Ζάκεμπεργκ ανάμεσα τους
- “Βόμβα” το δημογραφικό και στη Γερμανία: Ο πληθυσμός μειώνεται, γερνάει και θα συρρικνωθεί έως το 2070
- Δημοψήφισμα θέλει τώρα ο Ζελένσκι για τις όποιες εδαφικές παραχωρήσεις
- Θύελλα σάρωσε το Σάο Πάολο και βύθισε στο σκοτάδι εκατομμύρια νοικοκυριά – Συγκλονιστικό βίντεο









