Δήλωση-«φωτιά» από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική και εκλογές

Πως αντέδρασε το Μαξίμου.

Στην Κουμουνδούρου, αν και δεν το παραδέχονται δημοσίως, ελέω απλής αναλογικής στοχεύουν σε πολυκομματική κυβέρνηση, ακόμα και χωρίς το πρώτο κόμμα.

Μιλώντας χθες το βράδυ στο Action 24, ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας δήλωσε τα εξής, απαντώντας σε ερώτηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης:

«Επιτέλους λόγω της απλής αναλογικής, η οποία θα ανεβάσει το πολιτικό επίπεδο της χώρας και θα διαμορφώσει καλύτερες, πιο δημοκρατικές και αποτελεσματικές κυβερνήσεις, θα βρούμε τον τρόπο να συνεργαστούμε».

Οι δηλώσεις του Γ. Τσίπρα προκάλεσαν στην αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

«Ο κ. Γιώργος Τσίπρας αποκάλυψε τις προθέσεις του εξαδέλφου του κ. Αλέξη Τσίπρα: να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων, εκμεταλλευόμενοι την απλή αναλογική. Προφανώς, αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν αλλιώς, με τον κ. Βαρουφάκη, που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες. Ίσως και με κάποιο ακροδεξιό κόμμα, αν η συμπλήρωση με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δεν φτάνει. Για αυτό η κάλπη στις 21 Μαΐου είναι καθοριστική. Για να συνεχίσει η Ελλάδα τολμηρά, σταθερά, μπροστά.»

(φωτο:eurokinissi)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί