Όπως διαβάσατε νωρίτερα, Πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος Γεωργόπουλος.
Εξηγώντας την πρότασή του, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε:
«Υπάρχουν οι 17 λόγοι του αιτήματος του Θέμη Μουμουλίδη, 18ος είναι το εξώδικο, το οποίο όχι μόνο δεν αποσύρθηκε αλλά δεν έπρεπε να σταλεί, 19ος είναι η συνέντευξη στον Χατζηνικολάου όπου μόνο αλλαγή πολιτεύματος δεν ζήτησε, 20ός είναι η σημερινή προσπάθεια δι’ αντιπροσώπων, όπως οι ίδιοι είπαν, να εμποδίσουν τη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν σέβεται καμία από τις αποφάσεις των οργάνων. Δεν μπορεί να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».
Για «μια νέα πρόταση μομφής» κατά της “έγκυρης” υποψηφιότητας Κασσελάκη, έκανε λόγο η από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη στην παρέμβασή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το όργανο συνεδριάζει «χωρίς απαρτία», αφού δεν δέχονται « λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου.
« Αυτό όμως που κάνετε σήμερα εδώ είναι επί της ουσίας μια νέα πρόταση μομφής, αυτή την φορά κατά της έγκαιρα και έγκυρα κατατεθειμένης υποψηφιότητας Κασσελάκη», σημείωσε.
Επίσης, τόνισε πως η λεγόμενη « πλειοψηφία » διαδίδει ότι θα θέσει θέμα «καθαίρεσής» της από την Γραμματεία της ΚΟ, επειδή «στηρίζει τον Κασσελάκη». Και διερωτήθηκε αν «μπορεί να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ ο χαμογελαστός Νίκος που ψήφισε χθες στην ΠΓ την σύγκληση της σημερινής ΚΕ με θέμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας νομίμως εκλεγέντος προέδρου».
«Εφόσον όμως το καταστατικό προβλέπει στην περίπτωση μομφής απαιτούμενη πλειοψηφία του 50+1 επί του συνόλου των μελών, δηλαδή 148, προφανώς η αμφισβήτηση κατατεθειμένης έγκυρα και έγκαιρα υποψηφιότητας συνιστά μομφή κατά της υποψηφιότητας.
‘Αρα για να εξαιρεθεί υποψήφιος που έχει καταθέσει έγκυρα και έγκαιρα τα προαπαιτούμενα απαιτούνται 148 ψήφοι μελών της ΚΕ. Ούτε μια ψήφος λιγότερη », υπογράμμισε η Θ. Τζάκρη.
Κλείνοντας, ανέφερε ότι « ήρθε πια η ώρα από την γραφειοκρατική διαστροφή να περάσουμε στην συμμετοχική δημοκρατία των μελών». «Κι από τους τακτικισμούς της νομενκλατούρας να περάσουμε επιτέλους στην εκπόνηση στρατηγικής ηγεμονίας του ακηδεμόνευτου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι πολύ μεγάλη η παράταξη για να καταντήσει θλιβερή ουρά του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος», κατέληξε.
φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης για Γλύκατζη-Αρβελέρ: Η διαδρομή της είναι μία διαρκής απόδειξη της δύναμης της θέλησης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι 8 δράστες για δεκάδες κλοπές, με λεία “μαμούθ” άνω των 400.000 ευρώ
- Κ. Πιερρακάκης προσερχόμενος στο Eurogroup: Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε τον διεθνή ρόλο του ευρώ
- Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντιβάλ – Είχε παίξει στις ταινίες “Ο Νονός” και “Αποκάλυψη Τώρα”
- Αττική: Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και εξαπατούσαν τα θύματά τους – Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις
- Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση 55χρονου από τη Χαλκιδική – Εντοπίστηκε νεκρός στις Συκιές Θεσσαλονίκης
- Αυστρία: Δίωξη για τρομοκρατία σε 21χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
- Η τελευταία χρονιά πριν τις εκλογές! Τι είπε ο Μητσοτάκης με αναφορά στα «αβέβαια χρόνια» που έρχονται
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- ΕΕΔ: “Αξιώνουμε πλήρη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς σχετικά με την εισαγωγή της AI στη Δικαιοσύνη”









