Ο κ. Μητσοτάκης, με τις δημόσιες δηλώσεις του στο BBC, ανέφερε τα αυτονόητα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Ο κ. Σούνακ, όντας ενήμερος από πριν για την ατζέντα τής συνάντησης, που θα είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μπορούσε να προετοιμασθεί, χωρίς να υποπέσει σε ένα πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα» σημειώνει ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος και πρώην υπουργός.
Επίσης, σημειώνει πως η ψύχραιμη αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού περιόρισε τις αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, όλα δείχνουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός μάλλον τελεί κάτω από εσωτερική πολιτική πίεση και πως εκτίμησε ότι η στάση του αυτή, θα του απέφερε πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό του κόμματός του και της χώρας του και προσθέτει: «Αυτά συμβαίνουν όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με εσωτερικά πολιτικά κριτήρια και η βρετανική διπλωματία, κάθε άλλο, παρά φημίζεται για τέτοια λάθη.
Ως προς την ουσία, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, σύμφωνα και με την άποψη της διεθνούς αλλά και βρετανικής κοινής γνώμης, σε κάποια στιγμή, θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στο φυσικό, πολιτισμικό και ιστορικό τους χώρο».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία απαιτεί «μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί», δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









