Άρον άρον τελείωσαν! Απορρίφθηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε!

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με 156 ψήφους κατά και 143 υπέρ.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές.

Η συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας διακρίθηκε για τους γενικά ήπιους τόνους της αλλά και για τον χρόνο-ρεκόρ της!

Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

===========================================================================

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκε με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλλε εναντίον της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αυτή την ώρα διεξάγεται με το ηλεκτρονικό σύστημα η φανερή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Όσοι αποδέχονται την πρόταση δυσπιστίας απαντούν “ναι”, οι μη αποδεχόμενοι την πρόταση απαντούν “όχι”, οι αρνούμενοι ψήφο απαντούν “παρών”. Η απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή με 150 και μία ψήφους.

Επίσης οι βουλευτές δύνανται να ψηφίσουν με επιστολές, οι οποίες στέλνονται στο προεδρείο και συνυπολογίζονται στην καταμέτρηση. Προτού ανοίξει το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, συνέστησε στους βουλευτές να είναι προσεκτικοί σε λάθη.

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας.

Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές.

(φωτο:eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί