H χαρά του Έλληνα! Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τον κοινωνικό τουρισμό – Τι ώρα ανοίγει η πλατφόρμα;

Ανοίγει σήμερα (10/6) στις 15:00 η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την κορυφή της περιόδου των διακοπών.

Όσον αφορά στη διάρκεια διανυκτερεύσεων αυτή μπορεί να είναι έως 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στον νομό Έβρου, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διακοπές με επιδότηση μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Έως την Πέμπτη, 17 Ιουνίου, στις 23:59 μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.Κατά την περίοδο αυτή, η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι όσες επιχειρήσεις ήθελαν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΠΕΚΑ, είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση έως την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 στην ηλεκτρονική εφαρμογή.

Οι δικαιούχοι

Η επιλογή των δικαιούχων, βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.Στο πλαίσιο αυτό, δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το έτος 2020:

  • Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ήέλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • ήταν εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

(Sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί