«Κλάμα»! Πολιτική διακήρυξη Λοβέρδου: «ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚ» – Θέλουν όλοι συμμετοχή σε κυβέρνηση ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

Μόνο ΠΑΣΟΚ! Δεν υπάρχει τίποτα άλλο!

Με σύνθημα «Για πάντα ΠΑΣΟΚ» και #Andreas, ο Ανδρέας Λοβέρδος ολοκλήρωσε σήμερα Δευτέρα, σε διαδικτυακή εκδήλωση την τρίμηνη δημόσια διαβούλευση των αρχών και των πολιτικών θέσεων της “Πράσινης Επανάστασης” και έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο της Πολιτικής Διακήρυξης του. Στο εισαγωγικό κείμενό του, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνει ότι «ήρθε η ώρα για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα» και ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε την παράταξή μας δύναμη εξουσίας».

Σε αυτό το “δύναμη εξουσίας” ο Ανδρέας Λοβέρδος συμπυκνώνει το όραμά του για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμά ότι «η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτικό πρωταγωνιστή» και ότι «δεν αρκεί να λέμε απλώς όχι στο πολιτικό σύστημα του ενός κόμματος». Παραλλήλως έδωσε και το ιδεολογικό στίγμα για το πώς οραματίζεται το κόμμα, επισημαίνοντας ότι «με όνομά μας το ΠΑΣΟΚ και σύμβολό μας τον ήλιο θα υπερδιπλασιάσουμε τα ποσοστά μας και θα νικήσουμε και τον υπαρξιακό μας αντίπαλο που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τον ιδεολογικό μας αντίπαλο που είναι η Νέα Δημοκρατία».

Τονίζοντας ότι χρειάζεται δράση, καθώς και αλλαγή ηγεσίας, νοοτροπίας και «θέσεων για τα μεγάλα ζητήματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας του πολίτη και του ριζοσπαστικού μετασχηματισμού του κράτους», κάλεσε όλον τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης παράταξης σε μια «ολική επαναφορά με το ΠΑΣΟΚ».

Ο Λοβέρδος και η Πράσινη Επανάσταση
Ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της διαβούλευσης έλαβε συνολικά 5.000 μηνύματα, από τα οποία τα περισσότερα ήταν συγχαρητήρια μεν και ευχές για επιτυχία στις εσωκομματικές εκλογές, υπήρχαν όμως και πολλά που περιείχαν συγκεκριμένες προτάσεις, αρκετές από τις οποίες, όπως είπε, ενσωμάτωσε στο τελικό κείμενο της Πολιτικής Διακήρυξης.

Έκλεισε δε τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα, για το οποίο μιλάει «δίνει προοπτική για το μέλλον και είναι υπερήφανο για το παρελθόν», καταγγέλλοντας ότι «σήμερα κάποιοι ντρέπονται αντί να καμαρώνουν, για τις πατριωτικές επιλογές του ΚΙΝΑΛ» και για όσα πέτυχε στην εποχή των μνημονίων.

Η Πολιτική Διακήρυξη
Ο πατριωτικός χαρακτήρας του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζεται και στην Πολιτική Διακήρυξη με την διευκρίνιση ότι «δεν έχει σχέση με την προγονοπληξία ή τους “επαγγελματίες πατριώτες”». Τονίζεται άλλωστε, ως επιτομή του πατριωτισμού του ΠΑΣΟΚ, η φράση σταθμός του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Παραλλήλως στην επισημαίνεται ότι «η συμμετοχή μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη έχει στρατηγική σημασία και γεωπολιτικό βάθος» και ότι «αποτελεί βασικό τμήμα των αρχών και των αξιών» του κόμματος. «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη, άρα πρέπει να κερδίζουμε διαρκώς το στοίχημα της αυτογνωσίας. Η παιδεία πρέπει να συμβάλει καίρια και καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου» αναφέρεται χαρακτηριστικά

slpress

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί