Κινεζική αντιπροσωπεία στη ΓΑΔΑ: Συζήτησαν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε διεθνές επίπεδο

Την έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής επισκέφθηκε την Παρασκευή (8/6) αντιπροσωπεία των Κινεζικών Αρχών

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από 6 στελέχη του Δημοτικού Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας του Πεκίνου, με επικεφαλής την Deputy Director-General of Beijing Municipal Public Security Bureau,Yang Shuya, συνοδευόμενοι από το σύνδεσμο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ding Zhen.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός την επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε διεθνές επίπεδο, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη διεξαγωγή συναθροίσεων και μεγάλων εκδηλώσεων, την αστυνόμευση και τους αστυνομικούς ελέγχους, καθώς και θέματα πειθαρχικού δικαίου του αστυνομικού προσωπικού.

Την κινέζους αξιωματούχους υποδέχτηκε ο Α΄ Βοηθός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε και τους εισήγαγε στο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε υπό την εποπτεία του για την κάλυψη της θεματολογίας που ενδιέφερε την κινεζική αντιπροσωπεία, ηγήθηκε της παρουσίασης που αναπτύχθηκε από αρμόδια στελέχη, διευθύνοντας τη διαδραστική συζήτηση.

Στη συνάντηση εργασίας παρευρέθηκε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Ιωάννης Σκούρας, ο οποίος εξέφρασε εγκάρδια το καλωσόρισμα του σε όλα τα στελέχη της αντιπροσωπείας και με αφορμή τη παρουσία του πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Κομβικό ρόλο στην εκδήλωση, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, είχε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσιτσιμπίκος Χρήστος, ο οποίος από κοινού με στέλεχος της υπηρεσίας του παρουσίασαν αρχικά τη διάρθρωση των υπηρεσιών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., καταλήγοντας στο ρόλο και τη λειτουργία της Διεύθυνσής τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και παρουσίασαν τη λειτουργία των υπηρεσιών τους, αξιωματικοί του Τμήματος Αστυνομικού Προσωπικού και του Τμήματος Επιχειρήσεων του Επιτελείου της Γ.Α.Δ.Α., καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Τη συζήτηση ολοκλήρωσε η επικεφαλής της κινεζικής αποστολής, εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την διοργάνωση της επίσκεψης, κάνοντας αναφορά σε στο απόφθεγμα του Πλάτωνα «Αρχή ήμισυ παντός», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο και στο Κέντρο Επιχειρήσεων προκειμένου να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία λειτουργίας και συντονισμού των αστυνομικών δυνάμεων, όπως αυτές παρουσιάστηκαν νωρίτερα σε θεωρητικό επίπεδο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί