«Οι ένοικοι το λυπήθηκαν και μας κάλεσαν να το σώσουμε», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εθελοντής της ομάδας Στέλιος Γερωνυμάκης.
Όμως αυτό το περιστατικό εμφάνισης φιδιού στον αστικό ιστό της πόλης δεν ήταν το μοναδικό αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, αφού σύμφωνα με τον κ. Γερωνυμάκη, η ομάδα εθελοντών διάσωσης ζωών κλήθηκε πέντε φορές από την αστυνομία, προκειμένου να παρέμβει για να απομακρύνει φίδια από σπίτια, αυλές ακόμη και αυτοκίνητα.
Τα περιστατικά αφορούσαν, πέραν του τυφλίνου στην Άνω Πόλη, σε ένα νερόφιδο στη Γιαννιτσών, έναν λαφιάτη στον Εύοσμο, μια οχιά από αυλή σπιτιού στο Πανόραμα και μια ακόμα περίπτωση στο Χορτιάτη.
«Δεν υπάρχει έξαρση του φαινομένου. Κάθε σεζόν προκύπτουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 80 περιστατικά απομάκρυνσης φιδιών», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γερωνυμάκης.
«Τα περιστατικά είναι σχεδόν τα ίδια, απλώς πλέον δημοσιοποιούνται περισσότερο», σημειώνει.
Όσον αφορά την απρόσμενη συνάντηση με φίδι, συνιστά να μην χάνουν οι πολίτες την ψυχραιμία τους, να κρατήσουν αποστάσεις και να ενημερώσουν τις αρχές. «Απόσταση, οπτική επαφή και άμεση ειδοποίηση των αρχών, οι τρεις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε άμεσα, καθώς ένας λάθος χειρισμός μπορεί να είναι επιβλαβής και για τον πολίτη, αλλά και για το ερπετό», καταλήγει ο κ. Γερωνυμάκης.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μπαράζ ελέγχων από ΑΑΔΕ: 5,6 εκατ. € αδήλωτες συναλλαγές και 50.000 παραβάσεις στο 1ο τρίμηνο 2026
- Έγινε ρουτίνα! Τρομακτικές ομοιότητες των πολέμων σε Ουκρανία και Ιράν
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη









