Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Σπάρτη (29,1), Μεγαλόπολη-Ψαθί (28,9), Μυστρά Λακωνίας (28,8), Λευκοχώρι Φθιώτιδας (28,6), Νεμέα Κορινθίας (28,6) και Σκα Αττικής (28,6).
Kαλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις κατά τόπους, ενώ θα συνεχιστούν οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και θα σημειωθεί στροφή των ανέμων σε νότιους με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 23-24, στην Ήπειρο από 6 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 25-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα επικρατήσει νότιο ρεύμα με εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις που μετά το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 5 Μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για πιθανή έκδοση του ψηφιακού ευρώ το 2029 μιλάει ο Πιερρακάκης
- Βία δίχως τέλος – Επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο έξω από σχολείο στον Αγ. Παντελεήμονα
- Τρομερά κύματα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη – Βαρύς ο φόρος αίματος για τους Ιρανούς, vid
- Παραλογισμός! Η ακραία τάση που έχουν “επινοήσει” οι νέοι στην Κίνα για να μην παίρνουν επιπλέον θερμίδες, Vid
- Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα ως υπόπτους για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Κίνας
- Νέο πλήγμα σε εμπορικό πλοίο που βρισκόταν στο στενό του Ορμούζ
- Πρωθυπουργός Βατικανού: «Αν αναγνωριστεί το δικαίωμα στον προληπτικό πόλεμο, όλος ο πλανήτης θα κινδυνεύσει με ανάφλεξη»
- Reuters: Αμερικανικό το υποβρύχιο που έπληξε το ιρανικό πολεμικό πλοίο ανοικτά της Σρι Λάνκα
- Ενίσχυση επενδύσεων σε 4 πεδία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δ. Μακεδονίας
- Αυξημένη κατά 13,1% η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Φεβρουάριο – Πόσοι επιβάτες διακινήθηκαν









