Καταγγελία της Σύμπραξης Ελλήνων Εκδοτών Βιβλίων για αυξήσεις εταιρείας ταχυμεταφορών στον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη

Η Σύμπραξη Ελλήνων Εκδοτών Βιβλίων καταγγέλει την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS και ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Όπως γνωστοποίησαν ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων βιβλίων και η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με κοινή ανακοίνωσή τους, «η συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της, με επιπλέον επιβάρυνση κατά […]

Η Σύμπραξη Ελλήνων Εκδοτών Βιβλίων καταγγέλει την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS και ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Όπως γνωστοποίησαν ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων βιβλίων και η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με κοινή ανακοίνωσή τους, «η συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της, με επιπλέον επιβάρυνση κατά 22,5% από την 1η Απριλίου, (αγνοώντας προσφορές που έχει προτείνει, ακόμη και συμφωνίες σε ισχύ). Με τα βιβλιοπωλεία και τις βιβλιοθήκες κλειστές και χιλιάδες πολίτες να καταφεύγουν στις ηλεκτρονικές παραγγελίες και τις παραδόσεις βιβλίων κατ’ οίκον, εξαιτίας των μέτρων για τον covid-19».

Όπως αναφέρεται, η αύξηση της ACS έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις:

• επιβαρύνει ειδικότερα τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, που σε επικείμενη συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας θα διακινηθούν κατ’ οίκον στους φοιτητές, με τους εκδότες να επωμίζονται εξ ολοκλήρου το κόστος της αποστολής, ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή έκθεσης των φοιτητών σε σημεία συνωστισμού. Με την απόφαση της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, αδυνατούν οι εκδότες να υποστηρίξουν οικονομικά το ήδη κοστοβόρο εγχείρημα, με κίνδυνο να μην μπορέσει να εκκινήσει η διαδικασία διανομής προς τους φοιτητές.

• υποχρεώνει το κοινό σε λιγότερες παραγγελίες βιβλίων (που έχουν αναχθεί σε είδος πρώτης ανάγκης)

• επιβαρύνει υπέρογκα τα βιβλιοπωλεία και τους εκδότες.

«Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέσω των επαφών μας με την Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP) ότι σε καμία χώρα δεν έχει εφαρμοστεί παρόμοια τακτική από καμία εταιρεία ή οργανισμό. Την ώρα που προτάσσεται η ‘ατομική ευθύνη’, η δε έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αποκτά ουσιαστικό νόημα, η ACS επιλέγει την κερδοσκοπία, πλήττοντας κάθε έννοια επιχειρηματικής ηθικής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

amna/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί