• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Καμία άλλη δολοφονημένη» – Συγκλονιστικές στιγμές για την Ελένη – Ξέσπασε και ο Κούγιας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Καμία άλλη δολοφονημένη» – Συγκλονιστικές στιγμές για την Ελένη – Ξέσπασε και ο Κούγιας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δάκρυα στα μάτια η μάνα της Ε.Τοπαλούδη αφέθηκε στον κόσμο...

Ράγισε καρδιές η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη!

 Μετά το τέλος της δίκης και την απόφαση που καταδίκασε τους δύο κατηγορημένους σε ισόβια, ένωσε τη φωνή της με τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από το Εφετείο Αθηνών και φώναξε «Καμία άλλη δολοφονημένη».

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας ξέσπασε σε δάκρυα και πλησίασε στον κόσμο, φωνάζοντας δυνατά για την αδικοχαμένη κόρη της.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης ομόφωνα εν μέσω χειροκροτημάτων  στους δυο δράστες της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη και επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξής 15 ετών στον καθένα για τον βιασμό της.

Της ποινές αυτές πρότεινε και η εισαγγελέας σημειώνοντας ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Φορτισμένος ήταν και ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνησή του και μίλησε για την πορεία της δίκης ως τη δικαίωση της μνήμης της νεαρής κοπέλας.

«Η ποινή θα είναι οπωσδήποτε ισόβια για τη δολοφονία και 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο. Έγιναν δεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί μας και κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων. Νιώθω ικανοποίηση.

Αρχίσαμε τη δίκη 14 Γενάρη, αυτή η πολιτική αγωγή ήταν ολόκληρης της Ελλάδος που σέβεται τον νόμο, που θεωρεί ότι δεν είναι φυσιολογικό οι γονείς να κηδεύουν τα παιδιά τους μετά από τέτοιο τρόπο.

Οι γονείς αντιμετώπισαν τους δολοφόνους του παιδιού τους. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνταν την πράξη και δεν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας. Θέλαμε να αποκαταστήσουμε τη μνήμη του κοριτσιού. Είναι δύσκολο το βήμα της πολιτικής αγωγής».