Μια εκδήλωση μέσω της οποίας επιχειρείται να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των αρχαίων Μινωικών παραδόσεων και της σύγχρονης κοινωνίας, εντάσσοντας την ιστορική γνώση και την πολιτιστική κληρονομιά στην καθημερινή μας ζωή και εκπαίδευση, πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 19.00 στη Σταλίδα.
Η εκδήλωση με τίτλο «Μαγειρεύοντας με τους Μινωίτες – ταξίδι στις ρίζες της Κρητικής διατροφής», αποτελεί πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Ενότητας ΜΑΛΛΩΝ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριανών, και τον Σύλλογο Απανταχού Κρασσανών και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO «ΚΝΩΣΟΣ», της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χερσονήσου.
Μέσα από την παρουσίαση των μινωικών διατροφικών συνηθειών, τεχνολογιών και τεχνών, οι διοργανωτές θέλουν να προβάλλουν την αξία της διατροφής ως κεντρικού στοιχείου της πολιτιστικής ταυτότητας και της κοινωνικής ευημερίας. Ενθαρρύνουν την κοινωνία να υιοθετήσει πιο βιώσιμους τρόπους διαβίωσης, ενώ ταυτόχρονα όπως σημειώνουν: «Τιμούμε και αναβιώνουμε τις παραδόσεις που έχουν συνθέσει την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Στοχεύουμε στο να καταστήσουμε αυτή την εκδήλωση ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια για την προώθηση της εκπαίδευσης, της πολιτιστικής ανταλλαγής και της διατήρησης της βιοποικιλότητας, συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν και οδηγώντας προς ένα βιώσιμο μέλλον».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Ουρανία Μωραΐτη / photo:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειρουργείο από απόσταση 2.400 χιλιομέτρων: Όταν ο γιατρός βρίσκεται σε άλλη χώρα
- Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το Ισραήλ
- Ιρανός ΥΠΕΞ: «Οι ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνες για την κλιμάκωση των ενεργειών μας
- Super League: Πέρασε στην κορυφή η ΑΕΚ και περιμένει το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ
- Ιράν: Κράτη που φιλοξενούν βάσεις των ΗΠΑ δεν θα γνωρίσουν ειρήνη
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο στρατιωτικό συνασπισμό “για την εξάλειψη των καρτέλ”
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Ο Καναδός πρωθυπουργός συνάντησε τη «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας και γιόρτασε τα γενέθλιά της, vid
- Χρυσοχοΐδης: Μεγάλη σημασία έχει η προστασία κρίσιμων υποδομών όπως το νερό και οι τηλεπικοινωνίες
- Λίγο γέλιο μέσα στη μαυρίλα: Επικό ΒΙΝΤΕΟ εν μέσω πολέμου έγινε viral









