Στην σύσκεψη ο καθηγητής Σεισμολογίας Δρ. Κώστας Παπαζάχος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και την πορεία του φαινομένου, αξιολογώντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα.
Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα. Το υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τους επιστημονικούς φορείς.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Βασιλική Κουτσούκου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Ανδρέας Φιορεντίνος, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο διευθυντής του γραφείου της υπουργού Δρ. Γιώργος Παπατζανής, η διευθύντρια του ΕΟΤ, υπεύθυνη για τα γραφεία του Οργανισμού στο Εξωτερικό Άντζελα Βαρελά και η σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού Ηλέκτρα Παπαζάχου.
Νωρίτερα, η κ. Κεφαλογιάννη συμμετείχε στη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια και θέμα την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΛΑΣ, Λιμενικό, Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΚΑΒ, καθώς και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων (ΟΑΣΠ, ΔΕΔΔΗΕ, ΤΕΕ κά).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό! Παρά τις απώλειες ο Ζελένσκι δεν υποχωρεί
- Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια – Έφαγαν δηλητηριώδη μανιτάρια
- Σαντορίνη: Συνελήφθη 48χρονος που πουλούσε «πειρατικά» συνδρομητικά κανάλια
- 48η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ: 30 επιχειρήσεις με πάνω από 700 θέσεις εργασίας στη Δράμα
- Άφωνοι οι επιστήμονες! Πανέξυπνη λύκαινα ανεβάζει από το βυθό παγίδα για κάβουρες για να τραφεί, vid
- North Evia Pass 2025: Συνολικά υποβλήθηκαν 81.651 αιτήσεις
- Έγκριση προκήρυξης 276 θέσεων ιατρών σε Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας
- Φλώρινα: Η κακοκαιρία έφερε νέα προβλήματα στην υδροδότηση
- Λαβρόφ για Ουκρανία: Δεν είναι πόλεμος για εδάφη, αλλά επιχείρηση διάσωσης εκατομμυρίων ανθρώπων
- Μόνο πολίτες της Ευρώπης θα πληρώσουν την «νύφη»! Ούτε η Ιαπωνία δέχεται τον παραλογισμό!









