Η πρώτη δημοσκόπηση για το 2023

Η πρώτη δημοσκόπηση για το 2023 πραγματοποιήθηκε από την Alco για τον Alpha και σύμφωνα με τα ευρήματα,

το 33% πιστεύει ότι είναι προτιμότερο να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 24% προτιμά να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα 29% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι δεν θέλει να δοθεί ευκαιρία σε κανένα από τους δύο (14% ΔΞ/ΔΑ).

Την ίδια στιγμή στο ερώτημα αν οι πολίτες θεωρούν ότι το 2023 θα είναι καλύτερο για τις οικογένειες του σε σχέση με το 2022, το 47% των πολιτών απάντησε πως περιμένει να είναι καλύτερα τα πράγματα με την προηγούμενη χρονιά ή το ίδιο καλά. Το 43% των πολιτών θεωρούν ότι θα είναι χειρότερο ή το ίδιο κακό.

Κρίνοντας το κυβερνητικό έργο, το 31% των πολιτών σχολιάζει ότι η κυβέρνηση είναι κατώτερη των προσδοκιών, το 25% δηλώνει ότι είναι «όσο καλή όσο περίμενα». Το 21% δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι «όσο καλή περίμενα» ενώ το 12% την θεωρεί καλύτερη του αναμενομένου.

Επιπλέον, όσο οδεύουμε προς στις κάλπες, ενισχύεται το σενάριο κυβέρνησης αυτοδυναμίας έναντι μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Για την ακρίβεια ευθύνεται η διεθνής κρίση λέει το 38%, έναντι του 25% που απαντά πως φταίει η κυβέρνηση και 32% που εκτιμά ότι ευθύνονται αμφότεροι.

ethnos/intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί