• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο κορωνοϊός αλλάζει τις διακοπές: Τι αναζητούν οι τουρίστες – Το κόστος ενοικίασης (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ο κορωνοϊός αλλάζει τις διακοπές: Τι αναζητούν οι τουρίστες – Το κόστος ενοικίασης (ΠΙΝΑΚΑΣ)

hotel pool pexels
Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία

Υψηλή ζήτηση εν όψει της θερινής τουριστικής περιόδου καταγράφουν τα αυτοτελή διαμερίσματα και οι κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Τόσο οι εγχώριοι, όσο και οι ξένοι τουρίστες φαίνεται πως επιλέγουν εν μέσω πανδημίας διακοπές σε αυτοτελείς βίλες με ιδιωτική πισίνα.

Έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, δείχνει πως ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης αποδεικνύεται ανθεκτικός, παρά τις ραγδαίες μειώσεις των εισοδημάτων και την επιστροφή μερικών ιδιοκτητών στις συμβατικές – μακροχρόνιες μισθώσεις.

«Όπως και την περυσινή χρονιά, έτσι και για το καλοκαίρι του 2021, παρατηρείται πολύ μεγάλη κινητικότητα και προ-κρατήσεις μέσω της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης σε αυτοτελείς βίλες με ιδιωτική πισίνα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρα μας» αναφέρει ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος διαμονής για 5-6 διανυκτερεύσεις σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ, ωστόσο «αποτελεί ασφαλή επιλογή δεδομένων των συνθηκών».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι πληρότητες που θα καταγραφούν στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, θα αγγίξουν τα επίπεδα του 2019, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα καταγραφούν αυξητικές τάσεις».

Ενόψει ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου, η κινητικότητα για ενοικίαση ιδιωτικών βιλών με ιδιωτική ή και κοινόχρηστη πισινά βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Ο κ. Μπάκας αναφέρει ότι «ήδη καταγράφονται υψηλά ποσοστά πληρότητας για το χρονικό διάστημα 17/5 – 23/5. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε αρχικά ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν επιλέξει ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, ενώ παράλληλα ο αριθμός των διαθέσιμων πολυτελών κατοικιών αριθμητικά δεν είναι μεγάλος».

lifo/ photo unsplash