Η επιβολή της μάσκας στη «νέα κανονικότητα» – Πότε θα πρέπει να τη φοράμε και τι θα συμβαίνει στους παραβάτες

Στην καθημερινότητά μας μπαίνει και επίσημα από τις 4 Μαΐου η προστατευτική μάσκα καθώς μετά την απόφαση για σταδιακή άρση των μέτρων, ανακοινώθηκαν και τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και τη διάδοσή του.

Από την Δευτέρα λοιπόν εργαζόμενοι και πελάτες των καταστημάτων που ανοίγουν ξανά θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ανάμεσα στα οποία είναι και η χρήση μάσκας.

Ωστόσο, εκτός από όλους του κλειστούς χώρους η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους (επιβατικό κοινό και εργαζόμενους) και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα δρομολόγια των οποίων αναμένεται να αυξηθούν προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, σύμφωνα με το πλάνο που παρουσιάστηκε από το κυβερνητικό επιτελείο.


Πού θα πρέπει να φοράμε μάσκα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων, από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους (και χρήση γαντιών) και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων «για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκες
Την ίδια ώρα αυστηρή αναμένεται να είναι η τήρηση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό το λόγο ορίστηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν προστατευτική μάσκα, όπου αυτό επιβάλλεται από τους κανόνες που τέθηκαν για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στη χρήση μασκών, οι οποίες είναι απαραίτητες σ’ αυτό το στάδιο της μετάβασης προς τη νέα κανονικότητα είχε αναφερθεί και ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας παραθέτοντας οδηγίες για τη σωστή χρήση τους.

(Από iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί