Γιώργος Καραϊβάζ – Σωκράτης Γκιόλιας – Οι δύο δημοσιογράφοι που δολοφονήθηκαν στην Ελλάδα

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, στις 14:15 της Παρασκευής (09/04), έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.


Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα θανάτου και περίμεναν τον αστυνομικό συντάκτη έξω από την οικία του, την ώρα που επέστρεφε.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άτομα με μοτοσικλέτα που πυροβόλησαν τουλάχιστον 10 φορές τον δημοσιογράφο, χρησιμοποιώντας πιθανότατα σιγαστήρα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ έφερε μνήμες από μία ακόμα δολοφονική επίθεση κατά δημοσιογράφου, με την οποία μάλιστα υπάρχει ένα κοινό στοιχείο: έγινε με καρτέρι έξω από το σπίτι του θύματος και με «βροχή» από σφαίρες.

Ενέδρα θανάτου στον Σωκράτη Γκιόλια

Στις 19 Ιουλίου του 2010, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Τότε, άγνωστοι είχαν χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού του, λέγοντας πως κάποιος του κλέβει το αυτοκίνητο.

Όταν ο δημοσιογράφος κατέβηκε στο δρόμο, δέχθηκε από τους δράστες 16 πυροβολισμούς από μικρή απόσταση.

Την ευθύνη για την δολοφονία Γκιόλια, είχε αναλάβει με προκήρυξή της η «Σέχτα Επαναστατών» με προκήρυξη που είχε στείλει στην εφημερίδα «Τα Νέα».

O Σωκράτης Γκιόλιας είχε εργαστεί στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel, σε αθλητικές εφημερίδες ενώ το διάστημα πριν την δολοφονία του, δούλευε ως συντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9,89.

Το όνομά του είχε συνδεθεί με το ειδησεογραφικό ιστολόγιο troktiko, σαν ένα από τα πρόσωπα που το δημιούργησαν το 2008, χωρίς ωστόσο οι συντάκτες του μπλογκ να παραδεχτούν την σχέση του Γκιόλια με το ιστολόγιο.

Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας, είχε γεννηθεί στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία. Παντρεμένος με τη σύζυγό του Αδαμαντία και είχαν 2 παιδιά.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας εκτελέστηκε σε ηλικία 37 ετών.

(sputniknews – φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί