• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιατροί ΗΡΩΕΣ στην Πάτρα σώζουν μωρό που πήγε να πνιγεί από καρύδι και ξεσπούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατροί ΗΡΩΕΣ στην Πάτρα σώζουν μωρό που πήγε να πνιγεί από καρύδι και ξεσπούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτέλους χαμογελάμε!

Ενώ περνάμε μέρα δύσκολες με την επικαιρότητα γεμάτη εγκλήματα ακόμα και κατά παιδιών, η παρακάτω είδηση μας έκανε να χαμογελάσουμε!

Γιατροί έσωσαν ένα βρέφος δέκα μηνών τον Οδυσσέα, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Κυριακής κατάπιε ένα καρύδι, κάποια κομμάτια του οποίου έφραξαν τον πνεύμονά του!!!!!!

Εσπευσμένα, ο Οδυσσέας εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου αφαιρέθηκε στο χειρουργείο ένα κομμάτι και στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση από το ΕΚΑΒ διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπου και εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων.

Αυτό γιατί στον έλεγχο που έγινε στο παιδί διαπιστώθηκε η ύπαρξη και δεύτερου κομματιού, σε σημείο αδύνατον να αφαιρεθεί με άκαμπτο βρογχοσκόπιο.

Τελικά, αποφασίστηκε να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και να γίνει βρογχοσκόπηση με εύκαμπτο βρογχοσκόπιο.

Η βρογχοσκόπηση έγινε τη, Δευτέρα και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος που δημιουργούσε σοβαρή ατελεκτασία στον σύστοιχο πνεύμονα.

Την Τρίτη έγινε νέα προσπάθεια, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν υλικά από τα επεμβατικά τμήματα του Νοσοκομείου (Fogarty, nitinol stone extractor κ.λπ.).

Το ξένο σώμα αφαιρέθηκε με επιτυχία, ενώ ο μικρός Οδυσσέας είναι εκτός κινδύνου, διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση σε αναπνευστήρα και είναι ζήτημα ημερών να γίνει με ασφάλεια η αποσωλήνωσή του.

Δείτε την προσπάθεια των γιατρών να σώσουν τον 10 μηνών Οδυσσέα και μετά να ξεσπούν σε χειροκροτήματα: