«Είχα πάει πριν επτά χρόνια στην περιοχή και είδα ότι οι υποδομές ήταν σε άθλια κατάσταση, ακόμα και σπίτια καινούργια, κατασκευασμένα υποτίθεται με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό της Τουρκίας, ήταν κακοφτιαγμένα, επομένως τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα.
Στο μεταξύ, η μετασεισμική ακολουθία θα κρατήσει μήνες, και θα έχει γεγονότα 6,5 ίσως και 7, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τα επιβαρυμένα κτήρια, είναι τραγική κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης. «Είχαμε καταρρεύσεις και σε απόσταση 100 χιλιομέτρων καταλαβαίνετε την ποιότητα των κατασκευών εκεί» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εξηγώντας γιατί ο σεισμός δεν σχετίζεται με την Ελλάδα, σημείωσε ότι υπάρχει η πλάκα της Αφρικής, η οποία χτυπάει ανατολικά την πλάκα της Αραβίας.
Η πλάκα της Αραβίας χωρίζεται με την Τουρκία με ένα ρήγμα. Πάνω σε αυτό το ρήγμα έγινε ο σεισμός. Αυτό το ρήγμα δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της βορείου Ανατολίας που επηρεάζει και τον ελλαδικό χώρο γιατί φτάνει μέχρι το βόρειο Αιγαίο.
«Είναι πάρα πολύ μικρή η πιθανότητα να επηρεάσει την Ελλάδα, έως αμελητέα, είναι μακριά και έχει άλλη κατευθυντικότητα. «Αν ήταν πάνω στο ρήγμα της βορείου Ανατολίας, τότε ναι θα είχαμε θέμα, όπως στο ’99» δήλωσε.
(skai – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΛΑΣ: Έξι νεκροί και 480 τραυματίες σε 433 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική
- Το Ιράν διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει «τελεσίγραφο» από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Έρχεται η μεγαλύτερη συνάντηση απασχόλησης στη Βόρεια Ελλάδα με τις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ
- ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS για φόρο κυκλοφορίας
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
- Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στην οδό Πατησίων
- Ισραήλ – Γάζα – Αίγυπτος: Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα και από τις δύο πλευρές για τους κατοίκους
- Βρετανία-Υπόθεση Έπσταϊν: Πρώην υπουργός Μάντελσον παραιτήθηκε από μέλος των Εργατικών ύστερα από νέες αποκαλύψεις
- Μητσοτάκης: «Σήμερα ανοίγουμε τον διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση»
- «O Διάβολος Φοράει Prada 2»: Kυκλοφόρησε το δεύτερο τρέιλερ, vid









