Μ΄ένα λευκό… πέπλο “ντύθηκε” από νωρίς το πρωί το όρος Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, υποδεχόμενο το κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίων».
Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στο καταφύγιο του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και λειτουργεί κανονικά για όσους θέλουν να χαρούν το λευκό τοπίο.
“Είναι το πρώτο χιόνι του 2020” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σουζάνα Γεωργουλή, εκ των διαχειριστών του καταφυγίου, σημειώνοντας ότι θα παραμείνει ανοικτό και τα Θεοφάνεια. Η προσέγγιση στο καταφύγιο γίνεται είτε οδικώς είτε μέσω ορειβατικού μονοπατιού με πορεία μιάμιση ώρας.
Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει πέσει αισθητά από το πρωί ενώ σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας-προς το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας», Καστοριάς – Φλώρινας, από 25ο έως 28ο χιλιόμετρο (μέσω Βιτσίου) και Φλώρινας-Καστοριάς, (μέσω Βιτσίου), από 20ο μέχρι 30ο χιλιόμετρο.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες που παραχωρήθηκαν από το Καταφύγιο ΣΕΟ.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»
- Με τη συμμετοχή 57 επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων αναχωρεί την Κυριακή η αποστολή του ΥΜΑΘ για Βελιγράδι
- Συνεργασία ΔΥΠΑ και ΟΟΣΑ – Νέα στρατηγική για την ενίσχυση της επανένταξης των πιο ευάλωτων ανέργων
- Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο Κολωνάκι με λεία άνω των 200.000 ευρώ
- Γερμανία: Πυρά της τουρκικής κοινότητας κατά του Μερτς για τη δήλωσή του για τους μετανάστες
- Ο Πεζεσκιάν ευχαριστεί δημόσια την Ρωσία – Τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την κατάσταση;
- Σ. Φάμελλος: Τι ακριβώς θα καλύψουν με 40 ευρώ το μήνα μεικτά οι εργαζόμενοι, όταν έχουν ήδη έχουν χάσει πολύ περισσότερα από την ακρίβεια;
- Αυτά είναι τα 3 βασικότερα προβλήματα των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση









