Αναλυτικά:
Παρατείνεται η αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έως τις 15/9/2020 τα μεσάνυχτα.
Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία έως τις 15/9/2020 και ώρα 23:59, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποκλείοντας τα δρομολόγια στα υπόλοιπα αεροδρόμια.
Επίσης παρατείνεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου η notam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.
Παράλληλα επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία έως τις 15/9/2020 που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι ακόλουθες 11 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Όσον αφορά την αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τους ταξιδιώτες από Ισραήλ παρατείνεται επίσης έως τις 15 Σεπτεμβρίου και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε τεστ για covid-19 ενώ ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 1.200 ταξιδιωτών την εβδομάδα από το Ισραήλ και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Κω.
Με νέα αεροπορική οδηγία αναστέλλονται προσωρινά έως τις 15/9/2020 όλες οι πτήσεις επιβατών από την Ελλάδα και την περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία.
Η ΥΠΑ ενημερώνει και για την παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου της υποχρεωτικής συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα. Η συμπλήρωση μπορεί να γίνεται και την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξη. Επισημαίνεται ότι πριν από την αποδοχή των επιβατών για επιβίβαση, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν: α) την επιβεβαίωση για υποβολή PLF τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα πριν από την πτήση, το οποίο είναι υποχρεωτικό ταξιδιωτικό έγγραφο. β) την αλληλογραφία με το κωδικό QR και το PLF. Αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου, θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας.
Για τις notams, (παρατάσεις, αντικαταστάσεις, νέες), ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες. Επιπρόσθετα από όλες τις notams εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων, ενώ υπενθυμίζεται ότι στα πρόσωπα που παραβιάζουν τις αεροπορικές οδηγίες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας επιστρέφει πινακίδες
- Ξαφνικό μπλακ άουτ στο Σαν Φρανσίσκο άφησε την πόλη στο σκοτάδι – Διακόπηκαν συγκοινωνίες, vid
- Ελβετία: Η υπουργός Εσωτερικών ανοικτή σε μια απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά
- Σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
- Εντοπίστηκε ο Μολδαβός ορειβάτης που είχε εγκλωβιστεί στον Όλυμπο
- Οκτώ στους δέκα Έλληνες αγοράζουν από online πλατφόρμες χωρών εκτός ΕΕ
- Τουρκία: Δύο νεαρές Γαλλίδες δικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις οδηγοί υπό την επήρεια μέθης συνελήφθησαν σε ένα 24ωρο
- Αποδοκίμασαν τον Αυστραλό πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της επίθεσης στο Σίδνεϊ, vid
- Σ. Φάμελλος: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΜΜ









