ενώ μετατίθεται για την 1η Ιουνίου η διαδικασία της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων στον Δήμο της Αθήνας.
Όπως έκανε γνωστό το Ελληνικό Κτηματολόγιο, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε, οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στον Δήμο της Αθήνας, θα ενημερωθούν με κάθε δυνατό τρόπο για τις διαδικασίες, τις προθεσμίες και τις ψηφιακές διευκολύνσεις για τον έλεγχο, την επιβεβαίωση ή τη διόρθωση της καταγραφής των δικαιωμάτων τους στο Κτηματολόγιο.
Ειδικότερα, σε συνέχεια των μέτρων πρόληψης που έχουν ήδη ληφθεί για το Κτηματολόγιο, με σχετική ΚΥΑ, προβλέπεται η προσωρινή μερική απαγόρευση λειτουργίας των έμμισθων και άμισθων υποθηκοφυλακείων, καθώς των κτηματολογικών γραφείων Ρόδου, Κω-Λέρου, των κτηματολογικών γραφείων Πειραιά, Θεσσαλονίκης, καθώς και των κτηματολογικών γραφείων και υποκαταστημάτων του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 20.03.2020 έως και 2.4.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 18.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.
Αναστέλλονται οι κάθε είδους συναλλαγές, καθώς και ο έλεγχος των αρχείων, κάθε προθεσμία σχετική με τη μεταγραφή, εγγραφή, καταχώριση αιτήσεων και πράξεων ή τη λήψη πιστοποιητικών και αντιγράφων και η παραγραφή κάθε συναφούς αξιώσεως.
Σημειώνεται ότι από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες των έμμισθων υποθηκοφυλακείων, καθώς των κτηματολογικών γραφείων Ρόδου, Κω-Λέρου, των κτηματολογικών γραφείων Πειραιά, Θεσσαλονίκης, καθώς και των κτηματολογικών γραφείων και υποκαταστημάτων του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ΕΚΤ έχει στη διάθεσή της ένα “φάσμα επιλογών” απέναντι στο ενεργειακό σοκ, λέει η Κριστίν Λαγκάρντ
- Σπίτι στην Ιαπωνία έχει μια γάτα ως σεκιούριτι…και έχει και πινακίδα! ΒΙΝΤΕΟ
- Μέση Ανατολή: Ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών περιέγραψε την κατάσταση ως εξαιρετικά επικίνδυνη
- Viral Κινέζος παππούς gamer ετών… 91 – Nίκησε χωρίς βοήθεια σε βιντεοπαιχνίδι τρόμου (Vid)
- Το μήνυμα του Αντόνιο Κόστα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, vid
- Ο στρατός του Ισραήλ ανακοινώνει ότι βομβαρδίζει την Τεχεράνη
- Γαλλία: Ο υπουργός Οικονομικών μιλά για «ένα πετρελαϊκό σοκ»
- Έκθεση Κομισιόν: Η Ελλάδα πέτυχε τη 2η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων σε όλη την ΕΕ
- Νίκος Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή σημαίνει στρατηγική ήττα της Νέας Δημοκρατίας
- ΠΑΣΟΚ: «Το νοσηρό και δυσώδες παρακράτος ξηλώνεται μετά την ιστορική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών»









