καθώς, σύμφωνα με τον δασάρχη Διδυμοτείχου, Δημήτρη Μητρούδη, διαπλασιάστηκε από το πρωί ο αριθμός των πυροσβεστικών αεροσκαφών που επιχειρούν, ενώ ενισχύθηκαν εκ νέου οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και μειώθηκε η ένταση των ανέμων.
Ειδικότερα, στην επιχείρηση οριοθέτησης και κατάσβεσης της φωτιάς -η οποία εισέβαλε στο ελληνικό έδαφος από τη γείτονα Βουλγαρία το απόγευμα της Κυριακής- συμμετέχουν σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, 265 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 12 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος έντεκα πυροσβεστικών αεροσκαφών και πέντε ελικοπτέρων, ένα εκ των οποίων συντονιστικό των εναέριων μέσων.
Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, η φωτιά κινήθηκε σε μία έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων, με τους μεταβαλλόμενους σε ένταση και διεύθυνση ανέμους να τη μετατρέπουν ανά διαστήματα από έρπουσα σε επικόρυφη, δυσχεραίνοντας το έργο των ισχυρών δυνάμεων κατάσβεσης.
ΑΠΕΜΠΕ, της Λ. Παπαδημητρίου – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου









