Fuel Pass: Οι περισσότεροι προτίμησαν να δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους

Η μέση τιμή της αμόλυβδης έφτασε την Τετάρτη, 4 Μαΐου, σε νέα ιστορικά υψηλά στα 2.127 ευρώ το λίτρο σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Τρίτης, 3 Μαΐου, των 2.113 ευρώ το λίτρο

ολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το Fuel Pass καθώς οι αιτήσεις για το επίδομα επίδομα έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατ. και συγκεκριμένα σε μια περίοδο που οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει «φωτιά». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι αιτήσεις έχουν φτάσει περίπου τα 2,1 εκατ. σε σύνολο 3 εκατ. δικαιούχων.

Η πλειοψηφία όσων υπέβαλαν αίτηση επέλεξε τον τραπεζικό λογαριασμό για την πίστωση των χρημάτων του επιδόματος, με ένα μικρό αριθμό να προτιμά την άυλη κάρτα, διαδικασία που προσθέτει και έξτρα 5 ευρώ στο τελικό ποσό.

Ειδικότερα, οι 1,7 εκατ. δικαιούχοι από τους συνολικά 2,1 εκατ. που υπέβαλαν αίτηση ζήτησαν να λάβουν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό και μόνο 400.000 επέλεξαν να λάβουν το επίδομα στην ηλεκτρονική εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.

«Καίνε» οι τιμές στην αντλία
Η μέση τιμή της αμόλυβδης έφτασε την Τετάρτη, 4 Μαΐου, σε νέα ιστορικά υψηλά στα 2.127 ευρώ το λίτρο σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Τρίτης, 3 Μαΐου, των 2.113 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή στην Αττική διαμορφώθηκε σε 2,105€/lt και στη Θεσσαλονίκη ε τα 2,097€/lt, ενώ στις Κυκλάδες πέταξε πάνω από τα 2,3 ευρώ το λίτρο.

Πως θα κάνετε αίτηση για το επίδομα
Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ’ επιλογή κάθε δικαιούχου με δυο τρόπους:

είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου,
είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία.
Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ.

Μόνο ένα αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα
Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης:

 • να είναι σε κυκλοφορία,
 • να είναι ασφαλισμένο και
 • να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα.

Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Τα ποσά

Προβλέπεται ποσό ενίσχυσης 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες:

 • Βορείου Αιγαίου,
 • Νοτίου Αιγαίου,
 • Ιονίων Νήσων,
 • Κρήτης,
 • Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής,
 • Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
 • Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
 • Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,
 • Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ

imerisia/ photo vid scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί