Φάμελλος: “Είναι επιλογή Μητσοτάκη κάποιοι να βγάζουν τρελά υπερκέρδη εις βάρος των πολιτών”

Δείτε τι είπε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλος

Τελικά οι πολίτες πλήρωσαν πολύ ακριβά το φετινό πασχαλιάτικο τραπέζι. Είτε πρόκειται για το κόστος των τροφίμων, είτε για το κόστος των μετακινήσεων», αναφέρει ο κ. Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Flash 99,4” και προσθέτει: “οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σκρέκας είχαν υποσχεθεί ότι φέτος θα έχουμε χαμηλότερες τιμές στα τρόφιμα, στο κρέας, αλλά μείναμε μόνο στις ευχές εφόσον οι τιμές δεν ανταποκρίθηκαν τελικά στις προβλέψεις τους”.

Ακολούθως στρέφει τα πυρά του στον πρωθυπουργό: “Ο κ. Μητσοτάκης ευθύνεται για τη δημιουργία της αισχροκέρδειας. Οι άνθρωποί του, που διορίστηκαν από τη ΝΔ, είναι αυτοί που παράγουν την αισχροκέρδεια, όπως ο κ. Στάσσης στη ΔΕΗ και ο κ. Σιάμισης στα Ελληνικά Πετρέλαια”. Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός απέφευγε επί σειρά ημερών την ερώτηση που έχει κατατεθεί από τις 15 Μαρτίου για τα ζητήματα της ακρίβειας και πρόσθεσε: “Τη δέχτηκε τελικά κατόπιν εορτής, και θα απαντήσει μετά από 2 μήνες τελικά”.

Αναφορικά με τη νέα άνοδο των τιμών στα καύσιμα, υποστήριξε ότι “το μεγάλο πρόβλημα είναι στα δύο διυλιστήρια και όχι στα πρατήρια, όπου οι τιμές είναι καθορισμένες όπως και τα περιθώρια κέρδους. Δεν υποτιμώ τον κίνδυνο του λαθρεμπορίου σε κάποια πρατήρια, το αναφέρουν συνεχώς οι Ενώσεις των Πρατηριούχων με το κόστος των απειλών της νύχτας. Δυστυχώς είναι φαινόμενο που το έχουμε και στη Θεσσαλονίκη, αν και κατά τ’ άλλα έχουμε “τάξη και ασφάλεια” με τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά η μεγάλη αφαίμαξη γίνεται από τα δύο διυλιστήρια“.

Συνεχίζοντας για την “αισχροκέρδεια” ανέφερε: “Οι διορισμένες διοικήσεις στη ΔΕΗ και στα ΕΛ.ΠΕ. εμπλέκονται και ευθύνονται για την αισχροκέρδεια. Ο κ. Στάσσης και ο κ. Σιάμισσης έχουν σοβαρές ευθύνες για τη συμμετοχή στο πάρτι της αισχροκέρδειας. Με μια προοδευτική κυβέρνηση θα δινόταν εντολή να μην είναι προτεραιότητα τα υπερκέρδη σε ΔΕΗ και ΕΛΠΕ αλλά τα -λογικά- κέρδη, που ούτως ή άλλως έχει προσδιορίσει η Κομισιόν, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις. Οι ανεξάρτητες Αρχές, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΡΑΕ, η ΕΕΤΤ, που έχουν ρόλο στον έλεγχο της αγοράς, είναι ‘κολοβές’ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουν την υποστήριξη της πολιτείας, είναι αφυδατωμένες, χωρίς πόρους και προσωπικό, ενώ η κυβέρνηση επιτίθεται συνεχώς εναντίον τους – το έχει άλλωστε διαπιστώνει και το ευρωκοινοβούλιο. Πολλές φορές καθυστερούν και δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους”.

Αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά ζητήματα λέγοντας: “Χρειαζόμαστε μια άλλη Ευρώπη, αλλιώς δεν θα έχουμε Ευρώπη! Οι ευρωεκλογές γίνονται για να έχουμε καλύτερη Ευρώπη”.

Πρόσθεσε πάντως ότι “Οι ευρωεκλογές συνδέονται και με τις εθνικές εκλογές” και εξήγησε: “Ναι, θέλουμε να πάει και ένα μήνυμα στην ασύδοτη και κυρίαρχη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όχι μόνο αντίδρασης, αλλά μήνυμα προοπτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει τη δυνατότητα να δώσει προοπτική. Ως κόμμα εξουσίας διεκδικούμε πάντα την πρώτη θέση γιατί θέλουμε να δώσουμε προοδευτική διέξοδο για την χώρα. Ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά μας. Ξεκινάμε από το ένα αποτέλεσμα 41% – 18%. Πάμε να το ανατρέψουμε. Όσο περισσότερο ανατραπεί, τόσο περισσότερο αμφισβητείται ο κ. Μητσοτάκης. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από μια προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνική πλειοψηφία”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί