«Φωτιά» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ από Τσακαλώτο/Δραγασάκη αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές

Όλο και περισσότερα στελέχη ζητούν κυβέρνηση ηττημένων...

Στην Νέα Δημοκρατία αποκαλούν «τερατογένεση» μια κυβέρνηση που θα περιέχει Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη και Γιάνη Βαρουφάκη!

Ωστόσο, όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν κυβέρνηση ηττημένων.

Μετά τον Γιάννη Δραγασάκη (ΕΔΩ) και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

 «Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε ότι θα διαχειριστούμε ενεργητικά τα συνταγματικά μας δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Δηλαδή, εννοούμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει δυνατότητες να σχηματιστεί κυβέρνηση με τις προϋποθέσεις που θέτουμε. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Το ενδεχόμενο  να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και με την συμμετοχή του  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, βρίσκει σύμφωνο και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Νομίζω ότι μπορούμε να το επιδιώξουμε. Θα εξαρτηθεί από το πόσο κοντά είμαστε. Άμα έχουν τρία κόμματα 47% ή 48% τι ηττημένοι θα είναι; Εδώ έχουμε κυβερνήσεις με πολύ μικρότερα ποσοστά…. Εδώ τη ΝΔ δεν την πειράζει να κυβερνήσει μετά τις δεύτερες εκλογές με 35%, 36% ή 38%».

Πληροφορίες αναφέρουν πως και άλλα στελέχη ζαχαρώνουν μια τέτοια προοπτική!

Μένει να φανεί αν αυτό γίνεται απλά για επικοινωνιακούς λόγους (και ψήφους αριστερών στρωμάτων) ή θα μπει για τα καλά στο παιχνίδι το σενάριο κυβέρνησης μειοψηφίας.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί