«Σε μία νέα προκλητική ενέργεια έναντι της Ελλάδος προέβη η Τουρκία προσπαθώντας για μία ακόμη φορά να θίξει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Με βάση τους χάρτες που δημοσιεύθηκαν, παράλληλα με την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας (ΤΡΑΟ) έκανε επτά αιτήματα προς την τουρκική γενική διεύθυνση Μεταλλίων και Πετρελαίων για έρευνες υδρογονανθράκων σε μία θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από την Ρόδο, περνά από την Κάρπαθο και την Κάσο και φθάνει μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης», αναφέρει ο Μ. Κεφαλογιάννης επισημαίνοντας ότι αυτά τα αιτήματα που δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αφορούν ξεκάθαρα ελληνική υφαλοκρηπίδα που διεκδικείται από την Τουρκία η οποία προβάλλει τον ισχυρισμό ότι δήθεν πρόκειται για μία ζώνη τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
Ενώ με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο και προτίθεται να ξεκινήσει έρευνες στην περιοχή αυτή που βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», συνέχισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και τόνισε: «Η νέα αυτή προκλητική ενέργεια της τουρκικής πλευράς όχι μόνο δεν μπορεί να θίξει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας τα οποία εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας αλλά δεν παράγει και έννομο αποτέλεσμα».
Ο κ. Κεφαλογιάννης ρωτά την Κομισιόν αν είναι σε γνώση της η προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί καθώς θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ν. Αρμένης / APE MPE / photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Μελίσα – Δείτε βίντεο από ελικόπτερο που κόβει την ανάσα
- Τα ρομπότ χειρουργούν πλέον με μεγάλη ακρίβεια – Βίντεο με τη δοκιμή σε αυγό χωρίς να σπάσει
- Τανζανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια
- Μεντβέντεφ για Poseidon: «Μπορεί να θεωρηθεί ένα πραγματικό όπλο της Ημέρας της Κρίσης»
- Κομοτηνή: 82χρονος πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον 51χρονο γιο του
- Δεξιά «βόμβα»: Τι θα διοργανώσει στην Ουάσινγκτον Αμερικανίδα βουλευτής
- Με ποιόν θα συναντηθεί την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- ΔΥΠΑ: 183 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Νοέμβριο
- Manpower: Η τεχνολογία ανασχηματίζει ραγδαία τον ρόλο της εργασίας – Τα στοιχεία για την Ελλάδα
- Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν επιστολή του αυτοκράτορα Καρακάλλα στα ελληνικά, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΑΔΕ
ΧΡΕΗ
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ









