Έρχεται «καταιγίδα» στο Αιγαίο! SOS από το Λιμενικό: «Ο Ερντογάν θα εξάγει την κρίση στο μεταναστευτικό. Στοχοποιούν τα νησιά μας», vid

Νέο περιστατικό με απόπειρα μαζικής μεταφοράς αλλοδαπών από την τουρκική ακτοφυλακή.

Σε ύψιστη επιφυαλκή βρίσκονται άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος στο Ανατολικό Αιγαίο.

Πολλά είναι τα περιστατικά τις τελευταίες μέρες στα οποία η τουρκική ακτοφυλακή σε ρόλο διακινητή «σπρώχνει» βάρκες με αρκετούς εκατοντάδες αλλοδαπούς μέσα τους προς τα ελληνικά νησιά.

Μόλις χθες Δευτέρα, η ελληνική ακτοφυλακή εμπόδισε την παράνομη είσοδο σε πέντε βάρκες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου με 220 αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε αυτές.

Τέτοια φαινόμενα τείνουν δυστυχώς να γίνουν καθημερινότητα γύρω από τη Χίο, τη Λέσβο και άλλα παρακείμενα ελληνικά νησιά.

«Έχουν στοχοποιήσει τη Χίο και τη Λέσβο», μετέφεραν στελέχη του Λιμενικού στο protothema, φοβούμενοι πως ο Ερντογάν θα εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό εν μέσω βαθιάς εσωτερικής κρίσης στην Τουρκία (Δείτε ΕΔΩ).

«Πολεμάμε κάθε μέρα», δήλωσε στέλεχος του Λιμενικού αποκαλύπτοντας τα παρακάτω:

«Στοχεύουν στη Χίο και με αυτό τον τρόπο προετοιμάζονται και για τα άλλα νησιά της ευρύτερης περιοχής τα οποία τουλάχιστον για την ώρα παρουσιάζουν χαμηλές μεταναστευτικές ροές. Πρόκειται για τη Χίο, τη Σάμο και την Κω.

Βρισκόμαστε επί ποδός τον τελευταίο χρόνο στο Ανατολικό Αιγαίο και για αυτό καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα έξι περιστατικά. Οι Τούρκοι είχαν μειώσει την ένταση για κάποιο διάστημα. Προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν ώστε να μας αιφνιδιάσουν. Όμως απέτυχαν. ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ».

Οι μνήμες από τα γεγονότα του Έβρου την άνοιξη του 2020 είναι ακόμα νωπές και τα απανωτά επεισόδια ανοικτά της Λέσβου την περασμένη εβδομάδα, αλλά και εχθές, ιδιαίτερα σε αυτή την χρονική συγκυρία δεν αφήνουν χώρο για παρερμηνείες.

Οι Τούρκοι αργά ή γρήγορα θα εξωτερικεύσουν την κρίση τους (πολιτική και οικονομική).

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΟΤΑΝΑΚΤΑΙΩΡΩΣ «ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ» ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί