Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 250.000 αιτήσεις – Η διαδικασία για τους δικαιούχους

Συνολικά 255.218 αιτήσεις έχουν κατατεθεί ως τα ξημερώματα της Πέμπτης στην πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης της φετινής χειμερινής περιόδου.

Το επίδομα θα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 750 ευρώ με τις προκαταβολές να πληρώνονται έως τις 10 Δεκεμβρίου σε περίπτωση που η αίτηση θα υποβληθεί έως και την 30ή Νοεμβρίου 2021 από δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη περσινή χειμερινή περίοδο.

Το επίδομα θέρμανσης χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης. Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Επίδομα θέρμανσης: Οι προθεσμίες

Η διαδικασία υποβολής αίτησης ολοκληρώνεται στις 15 Δεκεμβρίου. Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022.

Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος

  1. Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  2. Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  3. Επιλέγω είδος καυσίμου
  4. Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  5. Επιλέγω οικισμό
  6. Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας
  7. Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

(reader – φωτο:pexels)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί