Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.
Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse).
Στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24. Όπως μετέφεραν στελέχη του Action24 στο CNN Greece, σε συνεργασία με την εταιρία Rass (που δεν θα πάρει μέρος στο exit poll), θα αναλύσουν όλα τα τελευταία εκλογικά δεδομένα με τη συνεργασία της πολιτικής αναλύτριας Μαρίας Καρακλιούμη.
Τι είναι τα exit polls
Τα exit polls είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα κατά την ημέρα των εκλογών. Έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.
Η ερώτηση άλλωστε δεν αφορά τι προτίθεται ο κάθε πολίτης να ψηφίσει όπως στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, αλλά τι έχει ήδη ψηφίσει στην κάλπη λίγα λεπτά πριν. Έχει παρατηρηθεί πως οι πολίτες απαντούν πιο πρόθυμα στα exit polls παρά στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.
Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων από την Singular Logic
Όσον αφορά την εκτίμηση αποτελέσματος, αναμένεται φέτος να γίνει από την Singular Logic νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ενδεχομένως και στις 20:30 λόγω των νέων συστημάτων.
(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η 24χρονη Γιαπωνέζα που δάκρυσε παίζοντας Σοπέν σε διεθνή διαγωνισμό πιάνου – Δείτε βίντεο
- Θεσ/νίκη: «Ο δημόσιος χώρος θα προστατευτεί με κάθε κόστος» δήλωσε ο δήμαρχος για τα περιστατικά βανδαλισμών
- Η Γαλλική Ακαδημία βράβευσε την Μιμή Ντενίση: «Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο, δάκρυσα», vid
- Και τώρα Ρωσία! Ποιό το κλίμα στην Μόσχα για όσα συνέβησαν στην Αίγυπτο και για τα άλλα που έρχονται
- Εξελίξεις στην Eurovision: Ματαιώθηκε η ψηφοφορία του Νοεμβρίου για τη συμμετοχή του Ισραήλ
- Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε κίονας με αρχαίο γλυπτό ανθρώπου 12.000 ετών στην Ανατολία
- Η Ρωσία εκφράζει ανησυχία σχετικά με τις εχθροπραξίες στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν
- Νέα δημοσκόπηση: Τι γίνεται με τα ποσοστά των κομμάτων
- Μέση Ανατολή: Υπέρ της λύσης δύο κρατών είναι ο Σίσι
- Του είπαν ότι σταματάει η τηλεργασία και παραιτήθηκε επιτόπου… Η απίστευτη αντίδραση υπαλλήλου