• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εκεί τους βάζουν: Εικόνες χάους στην Λέσβο – Παντού αλλοδαποί (vid)

Εκεί τους βάζουν: Εικόνες χάους στην Λέσβο – Παντού αλλοδαποί (vid)

xaos_moria

Τρίτη μέρα στον δρόμο, από την είσοδο της πόλης της Μυτιλήνης μέχρι τον καμένο καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, βρίσκονται χιλιάδες παράνομοι μετανάστες. Έχουν κατακλύσει τον δρόμο και τα γύρω από τον καταυλισμό κτήματα ή τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές από την Τετάρτη το πρωί, έχοντας στήσει πρόχειρους καταυλισμούς.

Ο χώρος του πεδίου βολής πίσω από το Καρά Τεπέ φαίνεται ότι είναι αυτός που προκρίθηκε προκειμένου να στεγαστούν οι περισσότεροι από τους χιλιάδες μουσουλμάνους που βρέθηκαν στον δρόμο μετά την μεγάλη φωτιά στην Μόρια το βράδυ της Τρίτης

Από νωρίς το πρωί, με ελικόπτερα μεταφέρονται σε έκταση του ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή του Καρά Τεπέ σκηνές και άλλο υλικό που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης την Τετάρτη το μεσημέρι. Επίσης, το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν -όλα κατάλληλα στελεχωμένα- σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω του συνωστισμού που δημιουργείται, διανέμεται φαγητό και νερό, ενώ από το πρωί τρία αυτοκίνητα του ΕΟΔΥ προσφέρουν υπηρεσίες μετακινούμενα με προσωπικό ανάμεσα στους αλλοδαπούς.

Αν η εξαθλίωση συνεχιστεί, δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις.