Δυο άκυρα ψηφοδέλτια και 175 «ΝΑΙ» για την επέκταση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Τα δυο άκυρα ψηφοδέλτια δεν είχαν σαφή επιλογή για το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ» Ερωτήματα πάντως προκαλούνται από τα δυο άκυρα ψηφοδέλτια σε σύνολο 177 δεδομένου πως στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Τα ψηφοδέλτια αυτά δεν είχαν σαφή επιλογή «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» όσον αφορά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον […]

Τα δυο άκυρα ψηφοδέλτια δεν είχαν σαφή επιλογή για το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ»

Ερωτήματα πάντως προκαλούνται από τα δυο άκυρα ψηφοδέλτια σε σύνολο 177 δεδομένου πως στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Τα ψηφοδέλτια αυτά δεν είχαν σαφή επιλογή «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» όσον αφορά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Να προσβάλλει την διαδικασία, της εις βάρος του έρευνας και την ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του, επιχειρεί ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προβάλλοντας δικονομικά επιχειρήματα.

Στο σχέδιο έσπευσε να μετέχει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η εκλογική διαδικασία που διεξάγεται στην Ολομέλεια είναι άκυρη.

Την ώρα που πέντε ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής έχουν αποκαλύψει επωνύμως στην προανακριτική επιτροπή τις παρεμβάσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού στο έργο της Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαγγελόπουλος και η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνουν πως αναζητούν σχέδιο απόδρασης μέσω της ακύρωσης των διαδικασιών και όχι της αποδόμησης των ανατριχιαστικών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ πριν απο λίγα χρόνια υποστήριζε πως «κραυγάζουν ενοχή» όσοι επιχειρούν να εκτρέψουν τις έρευνες θέτοντας διαδικαστικά θέματα όπως αυτό της παραγραφής.

Αιτία για την αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ – Παπαγγελόπουλου αποτελεί το απρόοπτο που προκάλεσε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης ο οποίος έριξε το ψηφοδέλτιο χωρίς πρώτα να το κλείσει σε φάκελο. Αμέσως παρατηρήθηκε από την εφορευτική επιτροπή κλήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής και on camera άνοιξε η κάλπη προκειμένου να διορθωθεί η άστοχα.

parapolitika / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί