Διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Ρωσίας για επανέναρξη των πτήσεων από 1η Οκτώβρη

Να ξεκινήσουν ξανά οι επιβατικές πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσία προτείνουν οι ρωσικές αρχές, όπως έκανε γνωστό η ελληνική πρεσβεία.

Την επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας προτείνουν οι ρωσικές αρχές, όπως έκανε γνωστό η ελληνική πρεσβεία.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, η επανέναρξη αυτή θα μπορούσε να γίνει την 1η Οκτωβρίου.

Ηδη οι αεροπορικές αρχές των δύο χωρών έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.

«Η Ελλάδα έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της σε Ρώσους πολίτες και έχει προσφερθεί να συνεχίσει τις πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας. Αναμένουμε απάντηση από τη ρωσική πλευρά. Η ημερομηνία της 1ης Οκτωβρίου προτάθηκε από τη ρωσική πλευρά» ανέφερε η ελληνική πρεσβεία στο Sputnik.

Σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των αεροπορικών αρχών Ελλάδας και Ρωσίας για τον καθορισμό των διατυπώσεων και των προϋποθέσεων για πιθανή έναρξη των πτήσεων.

Υπενθυμίζεται το σενάριο αυτό είχε αναφερθεί και στον ιστότοπο του Οργανισμού Τουριστικών Επιχειρήσεων της Ρωσίας.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν πληροφορίες για διαπραγματεύσεις σχετικά με την αμοιβαία επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ των χωρών, αναφέρει ο «ATOR Vestnik» επικαλούμενος πηγές του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour, Δημήτρης Χαριτίδης ανέφερε ότι από την 1η Οκτωβρίου, οι πτήσεις μπορεί να ξεκινήσουν να εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα.

sputnik/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί