Δένδιας: Συναντήσεις με τους ομολόγους του από Βέλγιο και Λίβανο

Με τη Βελγίδα ομόλογό του Χάτζα Λαμπίμπ (Hadja Lahbib), η οποία πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών του Βελγίου, συναντάται αυτή την ώρα ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών υποδέχθηκε τη Βελγίδα ομόλογό του στις 09:30 στο κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών και αμέσως μετά ξεκίνησε η κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και ακολούθως δηλώσεις στον Τύπο περί τις 11:00. Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιαστούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε σειρά τομέων κοινού ενδιαφέροντος σε διμερές πλαίσιο με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις, καθώς και στο πλαίσιο της ΕΕ, ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών οργανισμών. Θα συζητηθούν, επίσης, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της κατάστασης στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο.


   Λίγο αργότερα, περί τις 12:00 ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντουλάχ Μπου Χαμπίμπ (Abdallah Bou Habib), στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του τελευταίου στην Ελλάδα. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, μετά το πέρας των οποίων προγραμματίζεται η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για την κατάργηση θεώρησης εισόδου για κατόχους διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων, και Μνημονίου Κατανόησης στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης. Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιαστούν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο – συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης σύναψης Συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ -, σε θέματα μετανάστευσης και στις σχέσεις ΕΕ – Λιβάνου.

   Περί τις 13:20, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και του Λιβάνου θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

iefimerida/eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί