Αυτό αναφέρει το Παγκρήτιο Συντονιστικό Κρήτης που τοποθετείται δημόσια ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης του πρωθυπουργού με τα αγροτικά μπλόκα.
Μετά ωστόσο την τοποθέτηση παραγωγών που ανήκουν στο μπλόκο της Νίκαιας, πως η παρουσία Κρητικών στον διάλογο είναι λόγος για να μην παραβρεθούν οι ίδιοι, τα μέλη του συντονιστικού Κρήτης αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό.
«Για να μην υπάρχει καμία προσχηματική δικαιολογία, παραχωρούμε τον χώρο του διαλόγου σε αυτούς. Με τη στάση μας αυτή αφαιρούμε κάθε επιχείρημα περί μη συμμετοχής, καθώς δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση την εργαλειοποίηση της ενότητας του αγροτικού κόσμου» δηλώνει χαρακτηριστικά το Παγκρήτιο.
Όπως επισημαίνουν τα μέλη του συντονιστικού:
«Πιστεύουμε στον διάλογο και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα και στο πρόσφατο παρελθόν, συμμετέχοντας υπεύθυνα, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, σε κάθε θεσμική διαδικασία. Ωστόσο, η διατύπωση από συναδέλφους μας παραγωγούς που ανήκουν στο μπλόκο της Νίκαιας και σε άλλα μπλόκα, σύμφωνα με την οποία η παρουσία των Κρητικών αποτελεί λόγο μη συμμετοχής τους στον διάλογο, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου να μην υπάρχει καμία προσχηματική δικαιολογία, παραχωρούμε τον χώρο του διαλόγου σε αυτούς…». Παράλληλα, καθιστούν σαφές ότι «…οποιαδήποτε περαιτέρω στοχοποίηση της Κρήτης ή των κρητικών παραγωγών από συναδέλφους μας, θα λαμβάνει την ανάλογη, τεκμηριωμένη απάντηση. Οι διαφορές στις τιμές των προϊόντων και στο κόστος παραγωγής μεταξύ Κρήτης και ηπειρωτικής χώρας είναι μεγάλες και αδιαμφισβήτητες.
Όταν στην Κρήτη το γάλα πωλείται με 1 ευρώ και αλλού φτάνει το 1,70, όταν το κόστος ζωοτροφών όπως το τριφύλλι, ανέρχεται στα 57 λεπτά και σε άλλες περιοχές στα 22, γίνεται σαφές ότι τέτοιες προσεγγίσεις δεν αδικούν την Κρήτη, αλλά υπονομεύουν συνολικά τους αγώνες όλων των παραγωγών».
Τονίζουν δε πως «αν οι παραγωγοί της Κρήτης είχαν αντίστοιχες τιμές και κόστη παραγωγής, δεν θα υπήρχε ανάγκη, ούτε για επιδοτήσεις ούτε για διαρκείς κινητοποιήσεις. Το πραγματικό ζητούμενο είναι δίκαιες τιμές, βιώσιμη παραγωγή και ίσοι όροι για όλους. Ο αγώνας είναι κοινός και δεν περισσεύει κανείς. Παραμένουμε ανοιχτοί σε κάθε ουσιαστικό διάλογο που μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί».
ΑΠΕΜΠΕ, του Μ. Λαμπαθάκη – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κίνδυνος για την χειρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΔΟΕ
- Σήμερα ξεκινά στη Λάρισα η δίκη για τα Τέμπη
- Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αεροσκάφος συγκρούστηκε με όχημα σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης – Vid
- Πλησιάζει η λήξη του τελεσιγράφου που έδωσε ο Τραμπ στο Ιράν
- Παντού Ελλάδα! Το “ελληνικό νησί” της Φλόριντα και οι Έλληνες σφουγγαράδες, vid
- Παγκόσμιο viral βίντεο: Δείτε τι αναδύθηκε… μέσα σε μία νύχτα στην Ιαπωνία!
- Πώς καταρρίφθηκε ο μύθος της «αδιαπέραστης» ισραηλινής αεράμυνας, vid
- Γιατί δεν εισακούγεται διεθνώς η Ουάσινγκτον;
- Γαλλία – Δημοτικές Εκλογές: Ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ νικητής στο Παρίσι









