• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χαός στους δρόμους της Αθήνας έφερε ο Μεγάλος Περίπατος (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαός στους δρόμους της Αθήνας έφερε ο Μεγάλος Περίπατος (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάος επικρατεί από το πρωί στους δρόμους της Αθήνας καθώς μπήκε σε εφαρμογή ο Μεγάλος Περίπατος.

Η βασιλίσσης Ολγας μπροστά από το Ζάππειο είναι κλειστή και η Πανεπιστημίου είχε απίστευτο μποτιλιάρισμα με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Από νωρίς το πρωί είναι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι όπως: η άνοδος της Συγγρού από τον Άγιο Σώστη, η Βασιλίσσης Αμαλίας και η Πανεπιστημίου, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Καλλιρρόης, η Αλεξάνδρας.

Αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση και στην εθνική από Λένορμαν μέχρι και το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας και στην κάθοδο από την Κηφισιά μέχρι το ύψος του Περιστερίου.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες η πιλοτική εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου» στην Αθήνα, έχει επεκταθεί και στην οδό Πανεπιστημίου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει έναν σύγχρονο ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένο με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος του, που θα καλύπτει μία από τις λωρίδες κυκλοφορίας που ήδη υπάρχουν.

Επίσης διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα υπάρχουν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.

Θα υπάρχει μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ τα υπόλοιπα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

photo