Ο Γιώργος Αδαμίδης απάντησε αρχικά στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις μονάδες λιγνίτη.
Ο Κ.Σκρέκας αναφέρθηκε στη Γερμανία και υποστήριξε ότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγή από τις ΑΠΕ και ισχυρίστηκε ότι ο λιγνίτης είναι ακριβός και καταστρέφει το κλίμα.
Ο Γ.Αδαμίδης μίλησε αρχικά για το πότε έκλεισαν οι μειώθηκε η λιγνιτική παραγωγή και που οφείλεται λέγοντας: «Οφείλεται στην ανθελληνική απόφαση της κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Είχαμε δικαιώματα να έχουμε δωρεάν δικαιώματα ρύπου τα οποία λέει τώρα ο Σκρέκας ότι ακριβαίνουν τον λιγνίτη, δεν ισχύει αυτό το πράγμα.»
«Ο λιγνίτης είναι πολύ πιο ακριβός από το φυσικό αέριο. Ξέρουμε καλύτερα από τον υπουργό και όσους τον ενημερώνουν. Σήμερα είπε ο υπουργός ότι το κόστος το μεταβλητό είναι 250 ευρώ, αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που υπάρχει. Οι λιγνιτικές μονάδες μπορούν να μειώσουν το κόστος ενέργειας για τον καταναλωτή», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Τότε επενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτώντας τον Γ.Αδαμίδη «ποια μονάδα έκλεισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη;»
«Κλείσατε 4 μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς και 2 του Αμυνταίου. Επειδή ξέρω καλύτερα από εσάς Γεωργιάδη αυτές τις μονάδες αποφασίσατε να κλείσετε με απόφαση της κυβέρνησης του Σαμαρά-Βενιζέλου», απάντησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Κάτι που έκανε έξαλλο τον υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος είπε «είναι η γνωστή η αποστροφή μου στον κακό συνδικαλισμό που σιχαίνομαι, σαν εσάς. Δεν θα τρελαίνετε εσείς τον ελληνικό λαό. Εσείς οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ φέρατε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Σας σιχαίνομαι».
Ο Γ.Αδαμίδης συνέχισε λέγοντας ότι «εσείς κλείσατε τις μονάδες με την ανθελληνική πολιτική σας» και ολοκλήρωσε με το «το 2014 σκοτώσανε κάποιον και τον πιάσανε το 2019 και λέει δεν το κάναμε εμείς. Δεν ήταν τυχαίο ότι έκλεισαν το 21′ οι μονάδες».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι κάνει τα Χριστούγεννα του 2025 ξεχωριστά: Η σπάνια ημερομηνία 25/12/25 που συμβαίνει “μια φορά τον αιώνα”
- Χριστουγεννιάτικες μελωδίες αντήχησαν απ’άκρη σ’άκρη σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ, vid
- Πέλλα: Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στη διαδρομή προς το χιονοδρομικό κέντρο του “Βόρα”
- Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ανατολική και τη Δυτική Λιβύη, για τον θάνατο του Μοχάμεντ αλ Χαντάντ
- Ο σκύλος του Μέγαρου Μαξίμου ντύθηκε Άγιος Βασίλης…κλέβοντας τις εντυπώσεις! ΦΩΤΟ
- «Τα Χριστούγεννα πράγματι έφτασαν» στη Βηθλεέμ μετά από δύο χρόνια πολέμου – Δείτε βίντεο
- Επεκτείνεται για τρεις μήνες – έως 31 Μαρτίου 2026 – το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»
- Ο Κρις Έβανς επιστρέφει ως Captain America στο πρώτο teaser του «Avengers: Doomsday», vid
- Τι αποκάλυψε ο Νετανιάχου σε σχέση με το μέλλον του Ισραήλ
- Βρετανία και Ισπανία καταδικάζουν την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν ταξιδιωτικές κυρώσεις σε πέντε Ευρωπαίους πολίτες
Κύρια Θέματα









