Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη και οι συναντήσεις που είχε και θα έχει είναι σημαντικές για την συνέχεια.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί για την ώρα να μην απειλείται ουσιαστικά από κάποιο αντιπολιτευτικό κόμμα. Ωστόσο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την αυτοδυναμία ούτε γνωρίζει αν θα υπάρξει συνεννόηση με κάποιο κόμμα, προκειμένου, αν χρειαστεί μετά τις επόμενες εκλογές, να σχηματισθεί συγκυβέρνηση.
Ως εκ τούτου, επιστροφή του πρωθυπουργού στην Ελλάδα από την Νέα Υόρκη με καλό κλίμα στις «αποσκευές» του, σίγουρα θα παίξει τον δικό της ρόλο σε σχέση με την πορεία των πολιτικών πραγμάτων.
Ο διεθνής παράγοντας δείχνει να επιθυμεί, στην παρούσα φάση, σταθερότητα στην χώρα μας και την ευρύτερη γειτονιά της, και ο Κ. Μητσοτάκης θέλει προφανώς να πείσει και σε διακρατικό επίπεδο πως είναι σε θέση να εξακολουθεί να οδηγεί την Ελλάδα στην νέα ψηφιακή εποχή.
Βέβαια, αν κάτι αλλάξει, τότε η όποια στάση του διεθνή παράγοντα θα επηρεάσει εκ των πραγμάτων και τα εσωτερικά πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα.









