Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και τους χάρτες με τις αέριες μάζες που έδειξε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου αναμένονται αρκετές κατεβασιές κρύου αέρα, με αποτέλεσμα η αίσθηση του ψύχους να είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα έχει εκείνο το διάστημα.
Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου θα μας φανεί λίγο πιο «μαλακός» ο καιρός, καθώς θα έχουν εξασθενήσει μερικώς οι βοριάδες, ενώ την Πέμπτη (2/2) θα είναι λίγο ακόμη καλύτερα τα πράγματα.
Μeteo: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία μέχρι το βράδυ -Τι θα γίνει στην Αθήνα [χάρτης]
Ωστόσο, από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο (4-5/2) τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια νέα και έντονη ψυχρή κατεβασιά πιο κρύου αέρα από ό,τι μας έχει συνηθίσει ο Ιανουάριος. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.
Βεβαίως, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υπάρχουν ακριβή στοιχεία και ότι από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο η κατάσταση.
Όσον αφορά τα επόμενα 24ωρα, είπε ότι η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών θα υποχωρήσει, ωστόσο θα έχει κατά τόπους φαινόμενα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο (28-29/1) αναμένεται να έχει άστατο καιρό κυρίως στα πιο νότια τμήματα, ενώ τα χιόνια θα εντοπίζονται μόνο στα ορεινά της βορειοδυτικής και της κεντρικής Ελλάδας.
iefimerida/intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο