Το… κατάλοιπο του lockdown, γνωστό και ως «απαγόρευση κυκλοφορίας», είναι ακόμα εδώ παρά την αίσθηση κανονικότητας που επικρατεί ειδικά μετά το άνοιγμα της εστίασης. Πότε θα τελειώσει;
Παρότι η κίνηση στους δρόμους τις τελευταίες μέρες είναι κάτι παραπάνω από απελπιστική, όπως αναφέρει το ieidiseis, τα εμπορικά καταστήματα δέχονται τους πελάτες χωρίς ραντεβού, το ποσοστό τηλεργασίας μειώθηκε και πολλά από τα αυστηρά μέτρα περιορισμού είναι παρελθόν, η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 ως ένα παράδοξο κατάλοιπο του lockdown.
Πότε θα συζητηθεί η επέκταση του ωραρίου της ή επιτέλους η ολική άρση της απαγόρευσης;
Η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί στην αρμόδια Επιτροπή την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30, όμως αν και εφόσον τελικά ανοίξει η συζήτηση, θα ισχύσει -πιθανότατα- από τις 15 Ιουνίου και μετά.
Πάντως, ήδη, έστω και μέχρι τις 00:30, λειτουργούν τα υπαίθρια θέατρα, τα θερινά σινεμά, τα μπαρ, οι συναυλίες με μάσκες, αποστάσεις και απαραίτητη τη χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Για τα πανηγύρια βέβαια, το must του ελληνικού καλοκαιριού, δεν έχει συζητηθεί ακόμα, με όποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επανέναρξη όταν έχει εμβολιαστεί το 50%. Ωστόσο, μέχρι στιγμής είμαστε περίπου στο 20%.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όρμπαν: Καταστροφικό λάθος που η Ε.Ε. δεν θέλει να τα βρει με τη Ρωσία, vid
- Τουρκία: Το Γενικό Προξενείο Ελλάδος τίμησε τους πεσόντες Κωνσταντινουπολίτες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
- Αύριο η πολυαναμενόμενη συνάντηση Τραμπ-Σι στη Νότια Κορέα
- Viral έγινε το χρυσό στέμμα που δώρισαν οι Νοτιοκορεάτες στον Τραμπ! vid
- Τι είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΘΑ για την συμμαχία ΗΠΑ-Ιαπωνίας
- Γάζα: Τουλάχιστον 50 νεκροί στη διάρκεια της νύκτας από τα ισραηλινά πλήγματα
- Η Ελλάδα της πανάκριβης ενέργειας θα δίνει… φυσικό αέριο στον Ζελένσκι!
- Τι είναι ο κανόνας 8+8+8 για μια ισορροπημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή
- ΒΙΝΤΕΟ: Ο τυφώνας Μελίσσα με ανέμους 295 χλμ/ώρα έφερε πλημμύρες και καταστροφή στην Τζαμάικα
- Βιετνάμ: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 5 αγνοούμενοι από τις μεγάλες πλημμύρες









